Γιατί η Meryl Streep κάλεσε εξορκιστή στο σπίτι του Steven Spielberg;

meryl-streep-steven-spielberg Marion Curtis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο σκηνοθέτης παραπονέθηκε πως το σπίτι του είναι στοιχειωμένο και η ηθοποιός του βρήκε παπά.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη της, η Meryl Streep αποκάλυψε πως είχε καλέσει έναν εξορκιστή στο σπίτι του Steven Spielberg. Η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στην ταινία «Α.Ι.: Τεχνητή νοημοσύνη» και πιο πρόσφατα στο ιστορικό δράμα «The Post».

Μιλώντας στο Hollywood Reporter, η Streep εξήγησε πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «A.I.» συζητούσε με τον Spielberg. «Τις περισσότερες φορές μιλάγαμε για το πώς το σπίτι του ήταν στοιχειωμένο και εάν ήξερα κάποιον που κάνει εξορκισμούς. Φυσικά και το έκανα, του βρήκα έναν παπά» δήλωσε χαρακτηριστικά η Streep.

H Streep είχε δανείσει την φωνή της στην μπλε νεράιδα στο «Α.Ι.»

Η ηθοποιός δεν είπε τίποτα περισσότερο, οπότε παραμένουν άγνωστα τόσο η φύση του «στοιχειώματος» όσο και εάν ο παπάς όντως επισκέφτηκε το σπίτι του σκηνοθέτη. Σε κάθε περίπτωση η σχέση των δυο παραμένει αρκετά καλή ώστε να συνεργαστούν ξανά, αυτή τη φορά με τον Tom Hanks.

Η νέα ταινία του Spielberg, της οποίας το πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε πρόσφατα, αφηγείται τον αγώνα της Washington Post να δημοσιεύσει τα λεγόμενα «Pentagon Papers» το 1971 και έχει ως κεντρική θεματική το επίκαιρο ζήτημα της ελευθερίας του λόγου.

Το «The Post» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Ιανουαρίου 2018.

Όπως είχε σχολιάσει ο ίδιος ο Spielberg, η κεντρική ιδέα της ταινίας του θύμιζε «περισσότερο το 2017, παρά το 1971», εκφράζοντας παράλληλα πόσο έκπληκτος είναι από τις ομοιότητες μεταξύ της διένεξης της κυβέρνησης Nixon με τους New York Times και την Washington Post και της πρόσφατης κόντρας του Donald Trump με τον Τύπο. «Συνειδητοποίησα πως αυτή ήταν η μόνη χρονιά για να γυρίσω αυτήν την ταινία» τόνισε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.