Kate Winslet: «Σε έναν βαθμό ο Woody Allen είναι γυναίκα»

kate-winslet
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του Weinstein, αποφεύγει να συζητήσει την περίπτωση του Woody Allen.

Οι πρόσφατες συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά που φέρεται να επεδείκνυε για χρόνια ο Harvey Weinstein αποτέλεσαν αφορμή για ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις για άλλα ισχυρά πρόσωπα στο Χόλυγουντ. Οι καταγγελίες αυτές έχουν προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στον χώρο του θεάματος, οδηγώντας σε παρακμή μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση αναφορικά με τον σεξισμό και τη σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του θεάματος. Όπως είναι λογικό, οι αποκαλύψεις αυτές συχνά αποτελούν θέμα συζήτησης στις συνεντεύξεις με ηθοποιούς. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, η Kate Winslet έδωσε μια συνέντευξη στους New York Times, όπου μίλησε για τη συνεργασία της με τον Woody Allen στην ταινία «Wonder Wheel».

Στη συνέντευξη της η Winslet ισχυρίστηκε πως «δεν ξέρει τίποτα» για την προσωπική και οικογενειακή ζωή του Woody Allen, οπότε δεν μπορεί να πει εάν οι καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του είναι αλήθεια ή ψέματα. «Έχοντας αναλογιστεί όμως τα πάντα, τα βάζεις σε μια άκρη και απλά δουλεύεις με τον άνθρωπο» εξήγησε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός. «Ο Woody Allen είναι εκπληκτικός σκηνοθέτης, όπως ο Roman Polanski. Απέκτησα εξαιρετική εργασιακή εμπειρία με αυτούς τους δυο, αυτή είναι η αλήθεια» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περιπτώσεις των Woody Allen και Roman Polanski είναι διαφορετικές. Ο μεν πρώτος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση από τη θετή του κόρη, Dylan Farrow, όταν ήταν επτά χρονών, ενώ ο δε δεύτερος έχει βρεθεί ένοχος για τον βιασμό της Samantha Geimer από τα αμερικάνικα δικαστήρια, αλλά πρόλαβε να διαφύγει στην Ευρώπη πριν βρεθεί στη φυλακή.

AP Photo / Christophe Ena

Η Winslet έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Woody Allen, ως σκηνοθέτη, αποφεύγοντας να σχολιάσει για την προσωπική του ζωή.

Όταν ξέσπασε τελικά το σκάνδαλο Weinstein, η Winslet εξέφρασε την ελπίδα πως ο παραγωγός θα τιμωρηθεί παραδειγματικά για τις «αισχρές και ποταπές» πράξεις του, ενώ αποκάλυψε πως επίτηδες δεν τον ευχαρίστησε στην τελετή βράβευσής της με Όσκαρ για την ταινία «Σφραγισμένα χείλη». Παρά τη στάση της ως προς τον Weinstein, η ίδια απέφυγε να αναφερθεί στις κατηγορίες που έχουν γίνει κατά του Woody Allen.

Σε αντίστοιχη συνέντευξη για την προώθηση της νέας της ταινίας στις αρχές Νοεμβρίου, η Winslet τόνισε: «Απ' όσο γνωρίζω, ο Allen δεν έχει καταδικαστεί για τίποτα. Είμαι ηθοποιός, είναι σκηνοθέτης. Δεν ξέρω την οικογένειά του». Η ηθοποιός συνέχισε λέγοντας: «Έχω ακούσει και διαβάσει ακριβώς ό,τι έχετε ακούσει και διαβάσει και εσείς, ξέρω όσα ξέρετε», αποφεύγοντας να μιλήσει περισσότερο για το θέμα ή να αναφερθεί ξανά στον Polanski.

«Σε ένα βαθμό ο Woody είναι γυναίκα» αστειεύτηκε η Winslet, όταν ρωτήθηκε από την Sydney Morning Herald στα τέλη Νοεμβρίου για το πώς καταφέρνει ο Allen να δημιουργήσει τόσο αξιομνημόνευτους γυναικείους χαρακτήρες. «Νομίζω πως βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με εκείνη την πλευρά του. Κατανοεί τους γυναικείους χαρακτήρες που δημιουργεί εξαιρετικά καλά» εξήγησε, προσθέτοντας πως οι χαρακτήρες τους «είναι πάντα τόσο πλούσιοι, μεγάλοι και ειλικρινείς αναφορικά με το πώς αισθάνονται και ξέρει πώς να γράψει διαλόγους για αυτούς ώστε να το επικοινωνήσουν». Μένει μόνο να φανεί εάν η Winslet θα ευχαριστήσει τον Allen, σε ενδεχόμενη βράβευση με Όσκαρ για την νέα ταινία της.