Οι «Τελευταίοι Τζεντάι» σαρώνουν τα παγκόσμια box office

star-wars-last-Jedi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το όγδοο επεισόδιο των «Star Wars» έβγαλε πάνω από 450 εκ. δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο επεισόδιο της κινηματογραφικής σειράς «Πόλεμος των Άστρων» έσπασε τα box office, με τις παγκόσμιες εισπράξεις το πρώτο σαββατοκύριακο από την κυκλοφορία να ανέρχονται στα 450 εκατομμύρια δολάρια.

Στις ΗΠΑ η ταινία της Disney έκοψε εισιτήρια αξίας 220 εκατομμυρίων δολαρίων, επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη όλων των εποχών. Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα έχει το έβδομο επεισόδιο της σειράς, το «Η Δύναμη Ξυπνά» του 2015, του οποίου τα έσοδα την πρώτη εβδομάδα έφτασαν το 248 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ειπράξεις του έβδομου επεισοδίου ξεπέρασαν τα δύο δεσεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η νέα ταινία δεν έχει προβληθεί ακόμα στην Κίνα (που έχει την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κινηματογράφο), όπου θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου. Η Disney έβγαλε πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια από το έβδομο επεισόδιο και περίπου ένα δισεκατομμύριο από το περσινό «Rogue One», οπότε έχει υψηλές προσδοκίες για την νέα ταινία.

Πέραν όμως της τεράστιας εισπρακτικής επιτυχίας, η νέα ταινία έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια και από τους κριτικούς. Η βαθμολογία των «Τελευταίων Τζεντάι» στην ιστοσελίδα Rotten Tomatoes βρίσκεται στο 93% – την υψηλότερη από όλες τις ταινίες της σειράς. Οι φανατικοί της σειράς, που συχνά είναι πιο απαιτητικοί από τους κριτικούς, ήταν πιο μοιρασμένοι στις απόψεις τους, με τη μέση βαθμολογία να φτάνει το 56%.

Το «Rogue One» ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της Disney.

Η νέα σίκουελ τριλογία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2019 ενώ ήδη υπάρχουν σχέδια για μια επόμενη τριλογία από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της νέας ταινίας, Rian Johnson. Παράλληλα, η Disney έχει ξεκινήσει μια ανθολογία αυτοτελών ταινιών, όπως το «Rogue One», με την επόμενη να εστιάζει πάνω στον Han Solo και να κυκλοφορεί τον Μάιο του 2018.