Ο George Clooney ετοιμάζει σειρά για το σκάνδαλο Watergate

clooney
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η μίνι σειρά για το Netflix θα αφηγηθεί την ιστορία προσώπων «κλειδιά» στο σκάνδαλο που οδήγησε τον πρόεδρο Nixon στην παραίτηση.

Το σκάνδαλο του Watergate θα αποτελέσει το θέμα της νέας μίνι σειράς που σχεδιάζει ο George Clooney για λογαριασμό του Netflix. Ακόμα δεν έχει επέλθει κάποια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά από τις συζητήσεις απορρέει πως η σειρά θα αφηγηθεί την ιστορία «ορισμένων προσώπων κλειδιά» στο σκάνδαλο, κάτι το οποίο ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει τον πρόεδρο Richard Nixon.

AP / Henry Burroughs

Ο Richard Nixon παραιτήθηκε από την προεδρία των ΗΠΑ προτού καθαιρεθεί.

Μετά από διάρρηξη των γραφείων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος το καλοκαίρι του 1972, έγινε απόπειρα συγκάλυψης της εμπλοκής του προέδρου Nixon και της κυβέρνησής του. Αφού ξέσπασε το σκάνδαλο και άρχισε να βγαίνει στο φως η κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες καθαίρεσής του. Τελικά όμως ο Nixon παραιτήθηκε πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ 48 από τα 69 άτομα που παραπέμφθηκαν σε δίκη – μεταξύ των οποίων πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Nixon – κρίθηκαν ένοχοι.

Το ιστορικό δράμα «The Post» του Spielberg αφηγείται τον αγώνα που έδωσε η Washington Post για την ελευθερία του Τύπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety, ο Clooney συνεργάζεται με τους Matt Charman και Grant Heslov στον σχεδιασμό της σειράς. Ο Charman είχε δουλέψει πάνω στο σενάριο του κατασκοπευτικού θρίλερ «Η γέφυρα των κατασκόπων» του Steven Spielberg, ενώ ο Heslov πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Clooney για την τηλεοπτική μεταφορά του «Catch-22». Εφόσον δοθεί το πράσινο φως από το Netflix, ο Clooney ενδέχεται να σκηνοθετήσει ορισμένα από τα επεισόδια της σειράς.