Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Harvey Weinstein

harvey-weinstein Chris Pizzello
ΤΡΙΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στόχος του να αφηγηθεί την άνοδο και την πτώση ενός από τους πιο ισχυρούς παραγόντες του Χόλυγουντ και να σχολιάσει την κουλτούρα φόβου και κακοποίησης στον χώρο.

Πριν οι New York Times δημοσιεύσουν το αποκαλυπτικό άρθρο τους, μεταφέροντας τις καταγγελίες επωνύμων, ο Harvey Weinstein ήταν ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στο Χόλυγουντ. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, αρχικά αστειεύτηκε, δηλώνοντας πως θα ήθελε τα πνευματικά δικαιώματα μια ιστορίας τόσο καλής όσο αυτής για να την κάνει ταινία.

Στη συνέχεια βέβαια εμφανίστηκαν ακόμα περισσότερες γυναίκες οι οποίες κατήγγειλαν δημόσια τον παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, με τον Weinstein να χάνει το χιούμορ του και να διαψεύδει κατηγορηματικά τους σοβαρούς ισχυρισμούς. Η περίπτωση του Weinstein αποτέλεσε αφορμή για να γίνει γνωστή η αντίστοιχη συμπεριφορά που έχουν επιδείξει και άλλοι ισχυροί του Χόλυγουντ, όπως ο Kevin Spacey και ο James Toback.

Los Angeles Times / Al Seib

Οι αποκαλύψεις για την συστηματική συμπεριφορά των αδελφών Weinstein προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς στο Χόλυγουντ.

Μπορεί τελικά ο Weinstein να το ξανασκέφτηκε και να μην αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά τo BBC ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ πάνω στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με το Deadline, η Ursual MacFarlane, η οποία έχει προϋπηρεσία στo «Charlie Hebdo: Three Days That Shook Paris» και το «Captive» του Netflix, θα σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Weinstein», με στόχο να παρουσιάσει μια φρέσκια ματιά στις αποκαλύψεις και τα συμπεράσματα του σκανδάλου.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ορισμένες από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Weinstein, καθώς και δημοσιογράφους, παραγωγούς, σκηνοθέτες και άλλους παράγοντες από τον χώρο του θεάματος, οι οποίοι θα μοιραστούν τις σκέψεις τους για την κουλτούρα φόβου και κακοποίησης που έχει εξαπλωθεί στο Χόλυγουντ. Η παραγωγή του «Weinstein» βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κάνει την πρεμιέρα του.