Τα δελφίνια θεραπεύουν την ψυχή ενός εφήβου

ta-delfinia-therapeuoun-tin-psuxi-enos-efibou

ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

«Δείτε τον κόσμο αλλιώς». Αυτή είναι η προτροπή του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc, το οποίο ακόμα μια χρονιά δίνει το «παρών» για να μας μυήσει στο φαντασμαγορικό κόσμο του κινηματογράφου, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Αυτήν την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, οι διοργανωτές του CineDoc μας προσκαλούν να παρακολουθήσουμε το «Dolphin Boy», την αληθινή ιστορία ενός έφηβου που γιατρεύτηκε από δελφίνια.

H ταινία αφηγείται την ιστορία του Μorad, ενός 17χρονου νέου από ένα αραβικό χωριό στο νότιο Ισραήλ, που πέφτει θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές του. Ο πατέρας του, για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το ισχυρό μετατραυματικό σοκ επιλέγει μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας: κοντά στην πόλη Eilat στο νότιο Ισραήλ, μια κοινότητα δουλεύει θεραπευτικά με τη βοήθεια δελφινιών. Μετά από ένα συγκινητικό ταξίδι θεραπείας και αυτογνωσίας τριών μηνών μαζί με τα δελφίνια, ο Morad ξεκινάει και πάλι να μιλάει.

Η ταινία που περιλαμβάνει υποβρύχιες λήψεις, παρακολουθεί την εξέλιξή του Moράντ επί τρία χρόνια και το βαθύ δέσιμο με τον πατέρα του. Μια αληθινή ιστορία για το πόσο εύθραυστη είναι η ψυχική μας υγεία, πόσο πολύτιμη η αγάπη, αλλά και πόσο θαυματουργή η θεραπευτική δύναμη της φύσης.

Πληροφορίες: Τετάρτη 10/10. Ώρα: 22.00. Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31, Αθήνα). Τιμές: 6 ευρώ. Διάρκεια: 56’. Προπώληση: βιβλιοπωλείο Ιανός. Τηλ: 210 72 11 073.

Η ταινία προβάλλεται παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 14.10.2012), Ολύμπιον/Αίθουσα Παύλος Ζάννας (7.10.2012), Μουσείο Κινηματογράφου / Tαινιοθήκη Θεσσαλονίκης (10.10.2012), Θέατρο Λιθογραφείο / Πάτρα (10.10.2012), Brave New World / Λευκωσία και Cine-Μαθήματα / Χανιά.