Γιατί η Greta Gerwig μετανιώνει που δούλεψε με τον Woody Allen;

greta-gerwig Jordan Strauss
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

«Εάν ήξερα τότε τι ξέρω τώρα, δεν είχα παίξει στην ταινία του» δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Η Greta Gerwig σχολίασε πως έχει μετανιώσει που συνεργάστηκε με τον Woody Allen στην ταινία «Στη Ρώμη με αγάπη» του 2012, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να το κάνει ξανά λόγω των σοβαρότατων ισχυρισμών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου. O σκηνοθέτης έχει κατηγορηθεί από την θετή του κόρη Dylan Farrow για σεξουαλική επίθεση όταν ήταν επτά ετών.

Ο Allen έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ η έρευνα που είχε διεξαχθεί το 1993 δεν κατέληξε πουθενά. Το 2014 η Farrow επανέλαβε τους ισχυρισμούς της μέσω ανοιχτής επιστολής, ενώ δύο χρόνια αργότερα αναφέρθηκε σε αυτούς ο αδερφός της και δημοσιογράφος Ronan Farrow. Αξίζει να σημειωθεί πως η Farrow είχε ασκήσει έντονη κριτική στην Gerwig λόγω της συνεργασίας της στην ταινία του Allen.

Στο περιθώριο της τελετής των Χρυσών Σφαιρών, η ηθοποιός και σκηνοθέτης ρωτήθηκε ευθέως εάν μετανιώνει για την συνεργασία, με την ίδια να απαντά πως είναι κάτι το οποίο έχει σκεφτεί σοβαρά και που την απασχολεί ιδιαιτέρως, συμπληρώνοντας πως δεν της έχει δοθεί η ευκαιρία να το συζητήσει σε βάθος.

Αργότερα η Gerwig ξεκαθάρισε τους New York Times πως αν και δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι έχει συνεργαστεί με τον Allen στο παρελθόν, θα έπαιρνε «διαφορετικές αποφάσεις» στο μέλλον. «Εάν ήξερα τότε τι ξέρω τώρα, δεν είχα παίξει στην ταινία. Δεν έχω δουλέψει για αυτόν έκτοτε και δεν θα δουλέψω ξανά για αυτόν» υπογράμμισε η ηθοποιός.

To «Στην Ρώμη με αγάπη» κυκλοφόρησε το 2012.

Όπως εξήγησε η ηθοποιός, οι ανοιχτές επιστολές της Dylan Farrow την έκανε να συνειδητοποίησει πως [παίζοντας στην ταινία] διόγκωσε τον πόνο μιας άλλης γυναίκας, κάτι το οποίο την στεναχώρησε ιδιαίτερα. «Μεγάλωσα με τις ταινίες του και με έχουν ορίσει ως καλλιτέχνη και δεν μπορώ να αλλάξω αυτό το γεγονός, αλλά προχωρώντας μπροστά μπορώ να πάρω άλλες αποφάσεις» δήλωσε η Gerwig.