Η Emma Watson μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλυγουντ

emma-watson
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Θεωρεί πως το φαινόμενο της παρενόχλησης στον χώρο εργασίας είναι ένα βαθιά συστημικό πρόβλημα.

Όπως πολλές γυναίκες στον χώρο του θεάματος, έτσι και η Emma Watson έχει βιώσει τη σεξουαλική παρενόχληση. Η νεαρή ηθοποιός μίλησε για τις εμπειρίες της στο περιθώριο της απονομής των Χρυσών Σφαιρών την περασμένη Κυριακή, οι οποίες, όπως τόνισε, «δεν είναι μοναδικές».

«Είναι απίστευτο γιατί έχω βιώσει όλο το φάσμα της παρενόχλησης, αλλά για εμένα, αυτό που είναι απίστευτο είναι πως οι εμπειρίες μου δεν είναι μοναδικές, οι εμπειρίες των φίλων μου δεν είναι μοναδικές, οι εμπειρίες των συναδέλφων μου δεν είναι μοναδικές. Αυτό το θέμα είναι συστημικό και δομικό» τόνισε η Watson στο Variety.

Συνεχίζοντας, η Watson σχολίασε πως το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά των ΗΠΑ, αφού και στη Μεγάλη Βρετανία, ένας τεράστιος αριθμός νεαρών γυναικών έχουν βιώσει τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας. «Αντιλαμβάνεσαι πως αν μιλήσεις στις περισσότερες γυναίκες, έχουν μια εμπειρία, έχουν μια ιστορία» εξήγησε η ηθοποιός, εκτιμώντας παράλληλα πως οι πρόσφατες αποκαλύψεις είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου.

Η Watson είναι γνωστή για τις φεμινιστικές απόψεις της και πέρσι είχε απαντήσει στους επικριτές της για μια αποκαλυπτική φωτογράφιση. «Ο φεμινισμός υπάρχει για να δίνει στις γυναίκες επιλογές. Ο φεμινισμός δεν είναι ένα ραβδί για να χτυπάς άλλες γυναίκες, είναι για την ελευθερία, είναι για την απελευθέρωση, είναι για την ισότητα. Πραγματικά δεν ξέρω τι σχέση έχει το στήθος μου με αυτό, είναι αρκετά μπερδεμένο. Παραμένω συνεχώς και αθόρυβα έκπληκτη» είχε δηλώσει στις ειδήσεις του Channel 4.