Προληπτική «εξομολόγηση» του Michael Douglas για ανάρμοστη συμπεριφορά

michael-douglas Richard Shotwell
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο ηθοποιός αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση, καταχρηστική απόλυση και εκδικητική συμπεριφορά.

Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του Harvey Weinstein πριν λίγους μήνες, πολλές γυναίκες έχουν βρει το σθένος να μιλήσουν ανοιχτά για αντίστοιχες εμπειρίες σεξουαλικές παρενόχλησης και κακοποίησης από μεγάλους αστέρες και παράγοντες του Χόλυγουντ. Με τις καταγγελίες να γίνονται γνωστές σχεδόν καθημερινά, έχει συσταθεί μάλιστα ειδική ιστοσελίδα που καταγράφει την έκταση του φαινομένου στο Χόλυγουντ.

Ο τελευταίος αστέρας που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για ανάρμοστη συμπεριφορά είναι ο Michael Douglas.

Rex Features

Οι αποκαλύψεις για την συμπεριφορά του Harvey Weinstein και του Kevin Spacey έχουν προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στο Χόλυγουντ.

Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, το Hollywood Reporter επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Douglas πριν τις γιορτές, ενημερώνοντάς τον πως μια γυναίκα τούς προσέγγισε με καταγγελίες για τον ηθοποιό. Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως ο Douglas χρησιμοποιούσε άσεμνες εκφράσεις μπροστά της με τους φίλους του, ότι αυνανίστηκε μπροστά της και πως στη συνέχεια την απέλυσε και την έβαλε σε «μαύρη λίστα», με αποτέλεσμα να μην βρίσκει εργασία στην βιομηχανία του κινηματογράφου.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε, εν μέρει, τους ισχυρισμούς και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση-απάντηση στις κατηγορίες, όταν έμαθε πως η συγκεκριμένη γυναίκα βρισκόταν σε συζητήσεις με άλλες ιστοσελίδες και εφημερίδες για να δημοσιεύσει την ιστορία της. Ο Douglas απολογήθηκε για τις «άσεμνες εκφράσεις» που χρησιμοποίησε, τονίζοντας όμως πως αυτό έγινε ιδιωτικά. Στη συνέχεια διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό πως αυνανίστηκε μπροστά της, Αξίζει να σημειωθεί πως η γυναίκα είχε ξεκαθαρίσει πως ο Douglas δεν την παρενόχλησε, ούτε την άγγιξε ποτέ.

AP / Damian Dovarganes

To κίνημα #MeToo έχει δώσει το κουράγιο σε πολλές γυναίκες να μιλήσουν δημόσια για τις εμπειρίες τους με την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες, ο Douglas υπογράμμισε πως η γυναίκα απολύθηκε από την εταιρεία του τη δεκαετία του 1980 γιατί δεν ήταν καλή στη δουλειά της, ενώ άφησε να εννοηθεί πως ενδέχεται να είχε κάνει αρνητικά σχόλια για την εργασία της σε άλλους παράγοντες στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Συνεχίζοντας, ο Douglas δήλωσε τη συμπαράστασή του στο κίνημα #MeToo, λέγοντας πως συχνά συνεργάζεται με γυναίκες και ότι ανέκαθεν ήταν υπέρμαχος της ισότητας. Ο ίδιος θεωρεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς της κατηγόρου του και δήλωσε πως δεν θα εμφανιστεί άλλη γυναίκα με αντίστοιχες καταγγελίες. Ο ηθοποιός εκτίμησε πως η συγκεκριμένη αποσκοπεί στη δημοσιότητα για την έκδοση σκανδαλοθηρικού βιβλίου και σχολίασε πως τέτοιες ενέργειες «βλάπτουν τους ανθρώπους του στηρίζουν το κίνημα #MeToo και πιστεύουν σε αυτό».