Ξεχνιούνται άραγε οι υποψηφιότητες για Όσκαρ;

meryl-streep Brent N. Clarke
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μόλις πέντε από τις είκοσι ερμηνείες της μπορεί να θυμηθεί η Meryl Streep.

Η Meryl Streep ενδέχεται να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα με την μνήμη της, αφού δυσκολεύεται να θυμηθεί τις φορές που βρέθηκε υποψήφια για βραβείο Όσκαρ. Η χολιγουντιανή σταρ έχει προταθεί 20 φορές για Όσκαρ – τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό – και έχει κερδίσει τρία βραβεία συνολικά.

Κατά την πρόσφατη εμφάνιση της στην βραδινή τηλεοπτική εκπομπή του Jimmy Kimmel, η Streep ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή εάν μπορούσε να απαριθμήσει τις 20 ταινίες για τις οποίες βρέθηκε υποψήφια. Η ηθοποιός όμως μπόρεσε να θυμηθεί μονάχα πέντε από αυτές: «Η ερωμένη του Γάλλου υπολοχαγού», «Η εκλογή της Σόφι», «Κράμερ εναντίον Κράμερ», «Η εξαφάνιση της Κάρεν Σίλκγουντ» και «Πέρα από την Αφρική».

Σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν μπορούσε να θυμηθεί καμία από τις πιο πρόσφατες υποψηφιότητες της, η πολυβραβευμένη ηθοποιός αστειεύτηκε πως δεν μπορεί να θυμηθεί τι έκανε την περασμένη Πέμπτη, παρά μόνο τις «καλές μέρες». Τότε η Streep ισχυρίστηκε πως μπορεί να είχε προταθεί για την ερμηνεία της στο «Κραυγή στο σκοτάδι» του 1988, με τον παρουσιαστή να την ενημερώνει πως η ταινία δεν βρίσκεται στην σχετική λίστα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Streep δεν μπορούσε να θυμηθεί την πρώτη ταινία για την οποία βρέθηκε υποψήφια για Όσκαρ, δηλαδή τον «Ελαφοκυνηγό». «Λένε ότι πάντα ξεχνάς την πρώτη σου φορά» σχολίασε με σαρκαστική διάθεσεη ο Kimmel προκαλώντας γέλιο στην Streep.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.