Ούτε ο Colin Firth θα ξαναδουλέψει με τον Woody Allen

colin-firth
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ανακοίνωσε την απόφασή του μετά τη νέα συνέντευξη της Dylan Farrow.

Στον απόηχο των συνταρακτικών αποκαλύψεων του σκανδάλου Harvey Weinstein, ο Woody Allen έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο για τους σοβαρούς ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση. Πολλοί γνωστοί ηθοποιοί έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον σκηνοθέτη, με αρκετούς να ανακοινώνουν δημόσια την απόφασή τους να μη συνεργαστούν ξανά μαζί του.

Ο ηθοποιός που πιο πρόσφατα ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο άτυπο μποϋκοτάζ είναι ο Colin Firth, ο οποίος είχε δουλέψει με τον Allen στην ρομαντική κωμωδία «Μαγεία στο σεληνόφως» του 2014. Ο Firth δημοσιοποίησε την απόφασή του να μην συνεργαστεί ξανά με τον σκηνοθέτη την ίδια μέρα που η Dylan Farrow έδωσε τη της νέα συνέντευξη στο CBS.

AP Photo / Christophe Ena

Μιλώντας στον Guardian για την περίπτωση του Woody Allen, o Firth δήλωσε κατηγορηματικά: «Δεν θα δούλευα ξανά μαζί του». Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει το περασμένο έτος μετά τις αποκαλύψεις για τη συστηματική, ανάρμοστη συμπεριφορά του Harvey Weinstein. Ο Weinstein ήταν παραγωγός της ταινίας «Ο λόγος του βασιλιά», για την οποία ο Firth τιμήθηκε με Όσκαρ.

Πέραν του Firth, ο Woody Allen δεν θα μπορεί να υπολογίζει ούτε στο ταλέντο των Greta Gerwig, Ellen Page, David Krumholtz, Rebecca Hall, Mira Sorvino και Timothée Chalamet, οι οποίοι έχουν αποκηρύξει τον σκηνοθέτη. Υπάρχουν, όμως, και ηθοποιοί όπως ο Alec Baldwin που θεωρούν ότι η κριτική που ασκείται στον Allen είναι «άδικη».