Η Uma Thurman συγχωρεί τον Quentin Tarantino για το ατύχημα

quentin-tarantino-uma-thurman
ΤΡΙΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Συνεχίζει να κατηγορεί όμως τους παραγωγούς του «Kill Bill» για απόπειρα συγκάλυψης και συστηματικά ψεύδη.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο δημοσιεύτηκε μια αποκαλυπτική συνέντευξη της Uma Thurman, όπου η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις τραυματικές εμπειρίες της με τον Harvey Weinstein και τα προβλήματα στην επαγγελματική σχέση που είχε με τον Quentin Tarantino. Μιλώντας στους New York Times, η Thurman κατηγόρησε ευθέως τον Weinstein για σεξουαλική επίθεση ενώ ισχυρίστηκε πως ο Tarantino την έπεισε να κάνει ένα stunt που παραλίγο να αποβεί μοιραίο.

Στη συνέντευξή της, η Thurman είχε χαρακτηρίσει το αυτοκίνητο που έπρεπε να οδηγήσει σε μια σκηνή του «Kill Bill» «παγίδα θανάτου» και στη συνέχεια δημοσιοποίησε το επίμαχο βίντεο από τα γυρίσματα με το ατύχημα. Στην ανάρτησή της στο Instagram, η ηθοποιός έκανε λόγο για «αμέλεια στα πρόθυρα εγκληματικής πράξης».

Συνεχίζοντας, η Thurman εξηγεί πως δεν θεωρεί ότι δεν υπήρχαν «κακόβουλες προθέσεις», χαιρετά πάντως την κίνηση του σκηνοθέτη να της παραδώσει το βίντεο μετά από όλα αυτά τα χρόνια μολονότι κάτι τέτοιο μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα. «Η συγκάλυψη μετά το συμβάν είναι ασυγχώρητη» τονίζει μετά η Thurman, κατηγορώντας ευθέως τους παραγωγού,  Lawrence Bender, E. Bennet Walsh και Harvey Weinstein, για «ψεύδη, καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και ψέματα για την μόνιμη ζημιά που προκάλεσαν και επέλεξαν να αποσιωπήσουν».

Μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης, ο Tarantino μίλησε για τις αποκαλύψεις της Thurman. Ο Bennett φέρεται να τον ενημέρωσε πως η Thurman είχε ανησυχίες για την επίμαχη σκηνή αλλά, όπως εξηγεί: «Κανείς μας ποτέ δεν το θεώρησε ένα stunt, ήταν απλά οδήγηση. Ίσως έπρεπε να το είχαμε δει έτσι, αλλά δεν το κάναμε. Είμαι σίγουρος πως όταν μου το ανέφεραν γύρισαν τα μάτια μου και εκνευρίστηκα. Αλλά είμαι σίγουρος που δεν ήμουν εξοργισμένος και δεν ήμουν θυμωμένος. Δεν μπούκαρα στο τρέιλερ της Uma φωνάζοντάς της να μπει στο αυτοκίνητο».

BEI/REX/Shutterstock / Eric Charbonneau

Ο Tarantino γνώρισε τεράστια επιτυχία με την στήριξη του Weinstein.

Ο Tarantino μίλησε στη συνέχεια για τις διαφορές που είχε με την Thurman αναφορικά με το ατύχημα. «Με κατηγορούσε για το ατύχημα και είχε κάθε δίκιο να το κάνει. Δεν ήθελα να το προκαλέσω. Την έπεισα να μπει στο αυτοκίνητο, την διαβεβαίωσα πως ο δρόμος ήταν ασφαλής. Δεν ήταν. Το αυτοκίνητο μπορεί και να ήταν προβληματικό, αν και δεν το ήξερα τότε», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Στο τελευταίο τμήμα της συνέντευξης, ο Tarantino παραδέχτηκε πως είχε γνώση της συμπεριφοράς του Weinstein, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, όταν του μίλησε η Thurman για το συμβάν στο Παρίσι. «Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πως υπήρχε σύστημα, στο πώς ο Harvey δελέαζε και έκανε επιθέσεις» δήλωσε ο Tarantino, συμπληρώνοντας πως πίεσε τον Weinstein να απολογηθεί στην Thurman για το συμβάν, ειδάλλως δεν θα συνέχιζε με την παραγωγή του «Kill Bill».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Weinstein αρνήθηκε τις κατηγορίες της Thurman, τονίζοντας πως δεν υπήρξε επαφή στο Παρίσι, ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί η ηθοποιός αποφάσισε να περιμένει 25 χρόνια για τον καταγγείλει. Ο Weinstein, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, έχει βρεθεί εκτός της πάλαι ποτέ πανίσχυρης εταιρείας παραγωγής του, ενώ έκανε οικειοθελώς εισαγωγή σε ειδική κλινική της Αριζόνα.