Η Jennifer Lawrence σχεδιάζει σειρά ντοκιμαντέρ για τα κινήματα Time’s Up και #MeToo

Jennifer-lawrence Richard Shotwell
ΤΡΙΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

«Πραγματικό εφιάλτη» χαρακτήρισε τη σκηνή με γυμνό στην νέα της ταινία η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά ισχυρών προσώπων από τον χώρο του θεάματος αποτέλεσε αφορμή για μια δημόσια συζήτηση για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο εργασίας και ευρύτερα. Αρχικά παρουσιάστηκε το hashtag #MeToo στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο πολλοί χρήστες μοίρασαν δημόσια της εμπειρίες του, ενώ αργότερα εμφανίστηκε μια πιο οργανωμένη προσπάθεια, το κίνημα Time’s Up, με πλήθος από παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες.

Invision/AP / Jordan Strauss

H καρφίτσα του κινήματος Time's Up έχει κάνει την εμφάνιση της σε πολλές βραβεύσεις, όπως στις Χρυσές Σφαίρες.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η Jennifer Lawrence φέρεται να αποκάλυψε (άθελά της) πως ετοιμάζει μια σειρά ντοκιμαντέρ «εμπνευσμένη από το #MeToo, το Time’s Up και τις συζητήσεις για το μισθολογικό χάσμα των φύλων στο Χόλυγουντ». Πιο συγκεκριμένα, η Lawrence αναφέρθηκε στο project κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον κοινωνικό χώρο για γυναίκες The Wing, στη Νέα Υόρκη. Όταν ρωτήθηκε για τη σειρά ντοκιμαντέρ, η ηθοποιός απάντησε πως δεν έπρεπε να το είχε ανακοινώσει.

Invision/AP / Charles Sykes

Συμπαραγωγός του project φέρεται να είναι Catt Sadler, πρώην παρουσιάστρια του E! News.

Το άρθρο αναφέρει πως η Lawrence θα αναλάβει ρόλο παραγωγού στη σειρά μαζί με την Catt Sadler, πρώην παρουσιάστρια στο E! News. Το περασμένο έτος, η Sadler παραιτήθηκε από τη θέση της όταν έμαθε πως ο μισθός της ήταν μισός από αυτόν του συμπαρουσιαστή της, Jason Kenndy. Σκηνοθέτης της σειράς φέρεται να είναι η Stephanie Soechitg, γνωστή για τα ντοκιμαντέρ «Fed Up» και «Under The Gun». Η Sadler από την πλευρά της απέφυγε να σχολιάσει την είδηση, αλλά πηγές του άρθρου σημειώνουν πως υπάρχουν σχέδια σε σχέση με τα δύο κινήματα και με τα «φλέγοντα» ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα.

Η Lawrence πρόσφατα μίλησε για τις σκηνές με γυμνό στη νέα της ταινία «Κόκκινο σπουργίτι», τις οποίες χαρακτήρισε «πραγματικό εφιάλτη». Την περασμένη εβδομάδα η ηθοποιός αποκάλυψε πως η διαρροή γυμνών φωτογραφιών της το 2014 της είχε αφήσει βαθιά ψυχολογικά τραύματα, με αποτέλεσμα για μια μακρά περίοδο να μη θέλει να επιδεικνύει τη σεξουαλικότητά της ή να φαίνεται το κορμί της.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή της στην εκπομπή Today Show in Australia, δυσκολεύτηκε να συμφωνήσει με τους παραγωγούς της ταινίας, καθώς αντιλαμβανόταν πως οι σκηνές με γυμνό ήταν απαραίτητες για την ιστορία. Το βράδυ πριν γυριστεί η σχετική σκηνή δεν κατάφερε να κοιμηθεί από το άγχος της, αλλά  αφού την ολοκλήρωσε ένιωσε πιο δυνατή και χειραφετημένη.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.