Ο γιος του Gary Oldman διαψεύδει τις φήμες για ενδοοικογενειακή βία

gary-oldman-oscar
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Κατηγορεί την μητέρα του για ψέματα που έχουν προκαλέσει πόνο στον ίδιο και τον πατέρα του.

Μέσω μιας δημόσιας ανακοίνωσης, ο Gulliver Oldman διέψευσε τις φήμες περί ενδοοικογενειακής βίας που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν για τον πατέρα του, Gary Oldman. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Oldman είχε κατηγορηθεί το 2001 από την πρώην σύζυγό του, Donya Fiorentino, για σωματική και ψυχολογική βία.

Ο ηθοποιός τότε είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Fiorentino επανέλαβε τους ισχυρισμούς της, περιγράφοντας τον τετραετή γάμο της ως «εφιάλτη» και ισχυρίστηκε πως ο Oldman την χτύπησε με ένα τηλέφωνο μπροστά στα παιδιά τους.

CBS

Ο γάμος του Oldman και της Fiorentino κράτησε από το 1997 έως το 2001.

Ο 20χρονος γιος του Oldman και της Fiorentino, Gulliver Oldman δήλωσε μέσω της ανακοίνωσής του πως το συμβάν «δεν έγινε ποτέ» και σχολίασε ότι οι ισχυρισμοί της μητέρας του για ενδοοικογενειακή βία είναι «ανησυχητικοί και επώδυνοι». «Στην περίπτωση του πατέρα μου υπάρχει μονάχα αθωότητα, ποτέ δεν υπήρξε ενοχή».

Μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 2001, ο ηθοποιός ανέλαβε την επιμέλεια των παιδιών τους, με τον Gulliver Oldman να σημειώνει πως εάν υπήρχε περίπτωση να ήταν βίαιος ο πατέρας του, τα δικαστήρια δεν θα το επέτρεπαν αυτό. Στη συνέχεια ο γιος χαρακτηρίζει τον πατέρα του ως τον μοναδικό του ήρωα και την μητέρα του ως «ένα θλιβερό και πολύ ταλαιπωρημένο άτομο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της».

Καταλήγοντας την ανάρτηση του, ο Gulliver Oldman αποκαλύπτει πως δεν έχει μιλήσει στην μητέρα του από την ηλικία των 13 ετών, καθώς θεωρεί πως το να διατηρεί μια σχέση μαζί της θα ήταν «επιζήμια για το μέλλον» του. «Αυτό το ψέμα, όλα τα ψέματα και τα πράγματα που διαιωνίζει και ζει ως την “αλήθεια της” – όλα αυτά έχουν προκαλέσει τόσο πολύ πόνο και δυσκολίες στον πατέρα μου και όλους μας» γράφει ο Oldman στην επιστολή του.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.