Προσεχώς τηλεοπτική σειρά «Star Wars» από τον Jon Favreau

Jon-favreau Jordan Strauss
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Κίνηση «ματ» από την Disney που θέλει να ανταγωνιστεί το Netflix με τη δική της πλατφόρμα streaming.

Ο Jon Favreau είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς στο Χόλυγουντ, έχοντας βάλει την υπογραφή του σε πολλές ταινίες της Marvel. Η επιτυχία του Favreau δεν πέρασε απαρατήρητη από την Disney και έτσι του πρότειναν και δέχτηκε να αναλάβει μια live-action τηλεοπτική σειρά Star Wars.

«Εάν μου λέγατε στην ηλικία των 11 ετών πως θα μπορούσα να αφηγηθώ ιστορίες στον κόσμο του “Star Wars”, δεν θα σας πίστευα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια» υπογράμμισε στην επίσημη ανακοίνωση ο Favreau. Ττο μεγάλο αφεντικό της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, δήλωσε πως είναι ενθουσιασμένη με τη συμφωνία, εκθειάζοντας το ταλέντο του Favreau στην παραγωγή και τη συγγραφή σεναρίων, αλλά και την αγάπη του για τον κόσμο του «Star Wars».

Πέραν της συμφωνίας με τον Favreau, ο οποίος θα εκτελέσει χρέη παραγωγού και σεναριογράφου, δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για την live-action σειρά. Για χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες για μια τηλεοπτική σειρά – η οποία θα εστίαζε σε λιγότερο γνωστούς χαρακτήρες των Star Wars, όπως τον Boba Fett. Τα σχέδια όμως δεν καρποφόρησαν λόγω του τεράστιου κόστους μιας τόσο φιλόδοξης παραγωγής και τελικά εγκαταλείφθηκαν μετά την εξαγορά της Lucasfilm από την Disney.

Με την τεράστια επιτυχία σειρών όπως το «Game of Thrones», «Westworld» και «Star Trek», η Disney ξεσκόνισε τα σχετικά σχέδια καθώς το κόστος για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας βασισμένης στον μακρινό γαλαξία των Skywalker πλέον δεν είναι απαγορευτικό. Άλλωστε η Disney έχει στόχο να ανταγωνιστεί το Netflix στον χώρο του streaming και μια τηλεοπτική σειρά «Star Wars» θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στην υπό κατασκευή πλατφόρμα της.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.