Ο κόσμος του θεάματος αποχαιρετά τον Stephen Hawking

stephen-hawking
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός πέθανε στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ την περασμένη Τετάρτη, στην ηλικία των 76 ετών.

Ο Eddie Redmayne, ο Benedict Cumberbatch, το καστ του «Big Bang Theory» και πλήθος άλλων αστέρων από τον χώρο του θεάματος αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον Stephen Hawking. Ο σπουδαίος αστροφυσικός πέθανε στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ την Τετάρτη, στην ηλικία των 76 ετών.

Παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (κοινώς ALS) στην ηλικία των 21 ετών, ο Hawking έδωσε σκληρή μάχη με την ασθένεια και δεν την άφησε να τον κρατήσει πίσω στη ζωή. Κατάφερε να διακριθεί στον χώρο της θεωρητικής φυσικής, κερδίζοντας το βραβείο Albert Einstein το 1978, ενώ το βιβλίο ου «A Brief History of Time» έγινε παγκόσμιο best seller.

Focus Feature / Liam Daniel

Ο Eddie Redmayne και η Felicity Jones πρωταγωνίστησαν στην ταινία για την ζωή του Stephen Hawking, «Η θεωρία των πάντων».

Η ζωή του Hawking μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2014 από τον James Marsh και η ταινία με τίτλο «Η θεωρία των πάντων» τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Eddie Redmayne. «Χάσαμε ένα πραγματικά όμορφο μυαλό, έναν εκπληκτικό επιστήμονα και τον πιο αστείο άνθρωπο που είχα την τιμή να γνωρίσω. Η αγάπη και οι σκέψεις μου είναι με την εξαιρετική οικογένειά του» δήλωσε ο Redmayne.

«Λυπήθηκα τόσο πολύ που άκουσα ότι πέθανε ο Stephen. Στέλνω την ειλικρινή αγάπη και τα συλλυπητήριά μου σε όλη την οικογένεια και τους συναδέλφους του» δήλωσε ο Benedict Cumberbatch για τον Hawking, υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου του, αλλά και το κουράγιο που επέδειξε στη ζωή του παρά τις προκλήσεις και αντιξοότητες. Ο Cumberbatch είχε ενσαρκώσει τον επιστήμονα στη σειρά «Hawking» του BBC η οποία εστιάζει στα φοιτητικά χρόνια του.

Ο Hawking ήταν ιδιαίτερα αγαπητή φυσιογνωμία και εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές – από το «Star Trek: The Next Generation» και τους «Simpsons» μέχρι το «Red Dwarf» και το «Late Night» με τον Conan O’Brien. Ο επιστήμονας είχε εμφανιστεί σε επτά επεισόδια της σειράς «Big Bang Theory», με τους πρωταγωνιστές να στέλνουν τα συλλυπητήρια μηνύματά τους.

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του Hawking εξέφρασαν και πολλοί άλλοι, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, η Katy Perry, η Mia Farrow, η Marlee Matlin, ο George Takei, ο Tim Cook της Apple και ο William Shatner.