Ταινίες της εβδομάδας (29/3/2018)

ready-player-one
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο Μάρτιος μας αποχαιρετά με αρκετές δόσεις περιπέτειας, σασπένς και αγωνίας.

«Ready Player One»
Βρισκόμαστε στο 2045. Επικρατεί χάος και ο κόσμος μοιάζει να καταρρέει. Μόνη σωτηρία είναι το OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ . Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, κρυμμένο κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg, Σενάριο: Eric Eason, Zak Penn, Ερμηνεύουν: Hannah John-Kamen, Mark Rylance, Tye Sheridan και T.J. Miller.

«Μόνο Εσένα Βλέπω» (All I See Is You)
H Τζίνα και ο Τζέιμς έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους. Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή. Παρά το πρόβλημά της, οι δυο τους απολαμβάνουν μια έντονη καθημερινότητα στην Μπανγκόκ, όπου ο Τζέιμς δουλεύει και η Τζίνα εξερευνά τη ζωή σε μια ξένη χώρα. Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της κι αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια, κάτι που θα τη φέρει αντιμέτωπη με μια νέα, πιο «σκοτεινή» πραγματικότητα.
Σκηνοθεσία: Marc Forster, Σενάριο: Sean Conway και Marc Forster, Ερμηνεύουν: Blake Lively, Jason Clarke, Ahna O'Reilly και Miquel Fernández.

«The Strangers: Ματωμένη Νύχτα» (The Strangers: Prey at Night)
H Σίντι και ο Μάικ ξεκινούν οδικώς για την εξοχή μαζί με την ατίθαση έφηβη κόρη τους, Κίνσι, και τον μεγάλο τους γιο, Λουκ. Κανείς δεν φαντάζεται ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μια συνηθισμένη οικογενειακή εκδρομή, θα καταλήξει στον μεγαλύτερο εφιάλτη τους… Κατά την άφιξή τους σε ένα απομονωμένο πάρκο για τροχόσπιτα, ένα χτύπημα στην εξώπορτα θα οδηγήσει σε μία νύχτα απερίγραπτου τρόμου. Τρεις άγνωστοι ψυχοπαθείς με μάσκες και θανατηφόρες προθέσεις θα αναγκάσουν τα μέλη της οικογένειας να παλέψουν για τη ζωή τους.
Σκηνοθεσία: Johannes Roberts, Σενάριο: Bryan Bertino και Ben Ketai, Ερμηνεύουν: Christina Hendricks, Bailee Madison, Martin Henderson και Lewis Pullman.

«Το κορίτσι στην ομίχλη» (La ragazza nella nebbia)
Ο αινιγματικός αστυνομικός ερευνητής Βόγκελ καλείται να εξιχνιάσει την εξαφάνιση μιας 16χρονής κοπέλας της Άννα Λου από ένα μικρό χωριό στις Ιταλικές Άλπεις και σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται για κάτι απλό. Δουλεύοντάς με εχθρό τον χρόνο και έχοντας να αντιμετωπίσει τα ξέφρενα Media o Βόγκελ πρέπει να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους για να αποκαλύψει την αλήθεια, σε μία πόλη που τα κίνητρα είναι δυσδιάκριτα, τα γεγονότα διαστρεβλώνονται και όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Donato Carrisi, Ερμηνεύουν: Toni Servillo, Alessio Boni, Lorenzo Richelmy και Galatea Ranzi.

«Πίτερ Ράμπιτ» (Peter Rabbit)
Ο σκανταλιάρης, τολμηρός και ανήσυχος Πίτερ Ράμπιτ θα κοντράρει τον Τόμας Μακ Γκρέγκορ μέχρι τελικής πτώσης. Το καρότο της έριδος είναι ο λαχταριστός λαχανόκηπος του προκομμένου και πολύ κτητικού Μακ Γκρέγκορ. Όταν στο σκηνικό εμφανιστεί μια γλυκομίλητη και φιλόζωη γειτόνισσα, η Μπι, οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν την αποκλειστική εύνοια της με πάθος και η διαμάχη τους θα γίνει χειρότερη από ποτέ. Ο καθένας έχει δικά του τεχνάσματα, μα το «στρατόπεδο» του Πίτερ ολοένα και μεγαλώνει, με σύσσωμη την παρέα του δάσους να ετοιμάζεται για απόβαση.
Σκηνοθεσία: Will Gluck, Σενάριο: Will Gluck και Rob Lieber, Ερμηνεύουν: Φάνης Μουρατίδης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αντώνης Ζαχαράτος και Χρήστος Πλαΐνης.

«Λεό Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα» (Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa)
Ο νεαρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένα χαρισματικό, ιδιοφυές αγόρι, γεμάτο όρεξη για δράση. Σχεδιάζει μία μηχανή που μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, στον αέρα και στο νερό. Με τη μηχανή αυτή, φορώντας μία στολή κατάδυσης που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την αγαπημένη του, την Τζιοκόντα, ξεκινά το περιπετειώδες του ταξίδι!
Σκηνοθεσία: Sergio Manfio, Σενάριο: Anna Manfio, Francesco Manfio, Sergio Manfio και Davide Stefanato, Ερμηνεύουν: Γιάννης Υφαντής, Κωνσταντίνος Κακκανάς, Δημήτρης Παπαδάτος και Παναγιώτης Αποστολόπουλος.

«Εντός Ορίων» (Insyriated)
Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για μία οικογένεια και τους γείτονές της. Όσο ο πόλεμος μαίνεται εκτός η ζωή μάχεται να συνεχίσει εντός, και η μάνα καλείται να πάρει τις πιο ακραίες αποφάσεις για την επιβίωση στο σπίτι.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Philippe Van Leeuw, Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis και Mohsen Abbas.

«Σκοτεινός Ποταμός» (Dark River)
Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;
Σκηνοθεσία και σενάριο: Clio Barnard, Ερμηνεύουν: Ruth Wilson, Mark Stanley, Sean Bean και Esme Creed-Miles.

«Μια Νέα Γυναίκα» (Jeune Femme)
Απένταρη, με μόνη συντροφιά τη γάτα της και απέναντι σε πόρτες που της κλείνουν κατάμουτρα, η Πόλα επιστρέφει στο Παρίσι μετά από πολύ καιρό. Καθώς γνωρίζει διαφορετικούς ανθρώπους στην πορεία, ένα πράγμα ξέρει σίγουρα: πως είναι αποφασισμένη να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και θα το κάνει με στυλ κι αυτοπεποίθηση.
Σκηνοθεσία: Léonor Serraille, Σενάριο: Clémence Carré, Bastien Daret και Léonor Serraille, Ερμηνεύουν: Laetitia Dosch,  Souleymane Seye Ndiaye, Grégoire Monsaingeon και Jean-Christophe Folly.