Τι συνδέει τον David Bowie με το «Star Wars»;

david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο Mark Hamill μίλησε για μια «περίεργη, αλλά πραγματική» ανακάλυψη που έκανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο ρόλος του Luke Skywalker στον «Πόλεμο των Άστρων» έχει σημαδέψει την καριέρα του Mark Hamill, κάτι το οποίο αναγνωρίζει ο ηθοποιός, αφού συχνά μιλά για τις εμπειρίες του στην πολυαγαπημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας. Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter, ο Hamill αποκάλυψε τι τον συνδέει με το πραγματικό παιδί των αστεριών, τον David Bowie.

Σύμφωνα με τον Hamill, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας της σειράς, το 1976, έπρεπε να σκαρφαλώσει και να μπει μέσα στο ομοίωμα ενός dewback – μιας τεράστιας σαύρας στον φανταστικό κόσμο της ταινίας – έξω από την καντίνα στο Mos Eisley. «Υπήρχε ένας λοστός για να σηκώσεις το κεφάλι του και ήταν καλυμμένο με παπιέ μασέ από εφημερίδες» έγραψε ο Hamill στο Twitter.

Αφού μπήκε μέσα στο ομοίωμα, ο ηθοποιός παρατήρησε ότι ανάμεσα στις εφημερίδες που χρησιμοποιήθηκαν από το συνεργείο ειδικών εφέ, συνέβη το εξής: «Μπορούσα να διακρίνω μια κριτική συναυλίας του David Bowie στο Παρίσι, την οποία και διάβασα με έναν φακό», συμπληρώνοντας πως βρήκε την ανακάλυψη του «περίεργη, αλλά αληθινή».

Wookieepedia

Τα dewbacks είναι τεράστιες σαύρες από τον πλανήτη Tatooine.

Όταν ρωτήθηκε από έναν θαυμαστή του για την κριτική, ο ηθοποιός απάντησε πως ο αρθρογράφος είχε γράψει διθυραμβικά σχόλια για τη συναυλία, ενώ αργότερα σχολίασε σε άλλον θαυμαστή του πως ήταν η «καλύτερη» κριτική που είχε διαβάσει ποτέ.