Ταινίες της εβδομάδας (5/4/2018)

a-quiet-place
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Λίγες και καλές οι νέες επιλογές για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα.

«Ένα Ήσυχο Μέρος» (A Quiet Place)
Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο, μια τετραμελής οικογένεια αναγκάζεται να ζει στην απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει. Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα μπορεί να σημάνει το τέλος.
Σκηνοθεσία: John Krasinski, Σενάριο: Scott Beck, John Krasinski και Bryan Woods, Ερμηνεύουν: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe και Millicent Simmonds.

«Οι Δικοί Μου Άνθρωποι» (Tesnota)
1998, Νάλτσικ, πρόποδες Καυκάσου, Ρωσία. Η 24χρονη Ιλάνα εργάζεται στο γκαράζ του πατέρα της. Ένα απόγευμα, έχουν μαζευτεί οικογένεια και φίλοι για να γιορτάσουν τον αρραβώνα του μικρού της αδερφού, Ντέιβιντ. Το ίδιο βράδυ το νεαρό ζευγάρι χάνεται και φτάνει στην πόρτα της οικογένειας ένα σημείωμα για λύτρα. Σ’ αυτή την κλειστή κοινότητα Εβραίων, η ανάμειξη της αστυνομίας είναι εκτός συζήτησης. Πως θα συγκεντρώσει η οικογένεια τα χρήματα για να σωθεί ο Ντέιβιντ;
Σκηνοθεσία: Kantemir Balagov, Σενάριο: Kantemir Balagov και Anton Yarush, Ερμηνεύουν: Atrem Cipin, Olga Dragunova, Veniamin Kac και Darya Zhovnar.

Από Κυριακή του Πάσχα 8/4

«Ιστορίες μιας νύχτας» (Posoki)
Σε συνάντηση με τον τραπεζίτη του, ένας ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δωροδοκήσει προκειμένου να λάβει το δάνειο που ζητά. Όμως ο ίδιος θέλει να παραμείνει ένας έντιμος άνθρωπος. Το συμβούλιο δεοντολογίας που εξέτασε την καταγγελία του, δεν δείχνει να συμμερίζεται την εντιμότητά του και ζητά επίσης το δικό του μερίδιο στη δωροδοκία! Σε απελπιστική οργή, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα τον εαυτό του. Το συμβάν αυτό προκαλεί μια μεγάλη εθνική συζήτηση σχετικά με το πώς η απελπισία έχει καταβάλει την κοινωνία. Εν τω μεταξύ, πέντε οδηγοί ταξί και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα –κάθε διαδρομή με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός,μια νέα κατεύθυνση.
Σκηνοθεσία: Stephan Komandarev, Σενάριο: Stephan Komandarev και Simeon Ventsislavov, Ερμηνεύουν: Vasil Banov, Ivan Barnev, Assen Blatechki και Stefan Denolyubov.

«Game Night»
Κάθε εβδομάδα, ο Μαξ και η Άννι είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους για επιτραπέζια παιχνίδια με φίλους. Αυτή τη φορά όμως, ο Μπρουκς, ο χαρισματικός αδερφός του Μαξ, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη: τους προσκαλεί να πάρουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού δεν είναι τόσο ευδιάκριτα. Όπως, για παράδειγμα, όταν ο Μπρουκς πέφτει θύμα απαγωγής. Είναι αυτό μέρος του παιχνιδιού ή όχι; Αλλά καθώς οι έξι, ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, παίκτες τα παίζουν όλα για όλα για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση και να κερδίσουν, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ούτε παιχνίδι παίζουν, ούτε ο Μπρουκς είναι αυτό που φαίνεται να είναι.
Σκηνοθεσία: John Francis Daley και Jonathan Goldstein, Σενάριο: Mark Perez, Ερμηνεύουν: Rachel McAdams, Jason Bateman, Jesse Plemons και Kyle Chandler.

«Μπάρμπαρα» (Barbara)
Μια ηθοποιός, η Μπριζίτ, παίζει την Μπάρμπαρα σε μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα. Η Μπριζίτ δουλεύει τον χαρακτήρα της, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τη μίμηση των κινήσεων και τα λόγια της. Ο χαρακτήρας μεγαλώνει μέσα της και την καταλαμβάνει, ώσπου κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ηθοποιό από τον χαρακτήρα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Mathieu Amalric, Ερμηνεύουν: Jeanne Balibar, Mathieu Amalric, Vincent Peirani και Aurore Clément.

«Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού» (Die Häschenschule: Jagd nach dem goldenen Ei)
Ο Max, ένα πονηρό κουνέλι της πόλης, παγιδεύεται σε μια απομονωμένη Σχολή Πασχαλινών Κουνελιών που βρίσκεται στο δάσος. Η σχολή απειλείται από μια συμμορία αλεπούδων που σκοπό έχει να κλέψει το πολύτιμο Χρυσό Αυγό και να καταστρέψει το Πάσχα. Όταν ο Μαξ θα γνωρίσει την γλυκιά Έιμι, θα αποφασίσει να βοηθήσει τους καινούργιους του φίλους, μαθαίνοντας τα μυστικά των κουνελιών του Πάσχα από τη σοφή κυρία Ερμιόνη. Όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να σώσουν το Πάσχα και στην πορεία ο Μαξ θα συνειδητοποιήσει που πραγματικά ανήκει.
Σκηνοθεσία: Ute von Münchow-Pohl, Σενάριο: Katja Grübel και Dagmar Rehbinder, Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.