Spielberg: «Γιατί να μην είναι γυναίκα ο επόμενος Ιντιάνα Τζόουνς;»

indiana-Jones-1
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

«Θα έπρεπε να αλλάξει το όνομα από Jones σε Joan και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό» σχολίασε ο σκηνοθέτης.

Ο Steven Spielberg έχει αποφασίσει να γυρίσει μια πέμπτη ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς» με τον Harrison Ford στον ομώνυμο ρόλο για τελευταία – όπως φαίνεται – φορά. Τα γυρίσματα της νέας ταινίας ξεκινούν το 2019, αλλά ο σκηνοθέτης ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται την πιθανότητα να συνεχίσει με έναν άλλο ηθοποιό στο μέλλον μετά τον Ford και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι γυναίκα.

Μιλώντας στην βρετανική Sun, ο Spielberg εξήγησε πως θα πάρει χρόνο μέχρι να καταλήξει σε μια «διαφορετική φόρμα» για τον διάσημο αρχαιολόγο. «Θα έπρεπε να αλλάξουμε το όνομα από Jones σε Joan και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό» σχολίασε ο σκηνοθέτης.

Ο χαρακτήρας του Shia LaBeouf δεν θα επιστρέψει στην νέα ταινία.

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, θεωρεί πως η νέα ταινία θα είναι η τελευταία του Harrison Ford στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα πως το franchise θα συνεχίσει. Ο Shia LaBeouf, ο οποίος έπαιξε τον γιο του διάσημου αρχαιολόγου στο «Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου», δεν θα εμφανιστεί στην νέα ταινία, οπότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον.

Παράλληλα ο Spielberg αναφέρθηκε στην σημασία της ισότητας των φύλων. «Η μητέρα μου ήταν δυνατή. Είχε φωνή, είχε μια πολύ ισχυρή άποψη. Είμαι πολύ τυχερός που έχω εμπνευστεί από γυναίκες, πολλές από τις οποίες αγαπώ παράφορα – την μητέρα και την σύζυγο μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.