Η Fox Searchlight δίνει το ελεύθερο στον Guillermo Del Toro

guillermo-del-toro
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Μέσω θυγατρικού στούντιο θα μπορεί να δημιουργεί ελεύθερα ταινίες τρόμου και επιστημονικής φαντασίας.

Μετά την τεράστια επιτυχία της τελευταίας του ταινίας «Η μορφή του νερού» στα φετινά Όσκαρ, ο Guillermo Del Toro υπέγραψε ένα νέο ηγεμονικό συμβόλαιο με την Fox Searchlight, το οποίο θα ζήλευε οποιοσδήποτε σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, το στούντιο πρακτικά θα έχει την πρώτη επιλογή για οτιδήποτε αποφασίσει να γράψει ή σκηνοθετήσει ο Del Toro. Παράλληλα όμως η Fox Searchlight θα δημιουργήσει ένα θυγατρικό στούντιο, μέσω του οποίου ο Del Toro θα μπορέσει να δημιουργήσει τα δικά του project τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, αναλαμβάνοντας την χρηματοδότηση και διανομή των ταινιών.

Η «Μορφή του νερού» απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στα φετινά Όσκαρ.

Στην ανακοίνωση του ο Μεξικανός σκηνοθέτης δήλωσε πως η Fox Searchlight του έχει προσφέρει το περιβάλλον που πάντοτε επιζητούσε, δηλαδή έναν χώρο όπου θα μπορέσει να διανέμει, να καλλιεργήσει και να δημιουργήσει «νέες φωνές σε έξυπνες, εφευρετικές ταινίες».

Οι πρόεδροι της Fox Searchlight, Stephen Gilula και Nancy Utley, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό του για την συμφωνία, υπογραμμίζοντας πως πιστεύουν στον σκηνοθέτη και το όραμα του, ενώ ανυπομονούν ξεκινήσουν την συνεργασία τους. Η πρώτη ταινία που θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο νέου συμβολαίου, είναι το «Antlers» του Scott Cooper, την οποία την παραγωγή συμφώνησε πέρσι να αναλάβει ο Del Toro.