Στροφή στο δράμα (και το μποξ) για την Amy Schumer

amy-schumer Charles Sykes
ΤΡΙΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Βρίσκεται σε συζητήσεις για συμμετοχή στο βιογραφικό δράμα με τη ζωή της θρυλικής μποξέρ Christy Martin.

Η Amy Schumer είναι κυρίως γνωστή για τους κωμικούς ρόλους της, αλλά, σύμφωνα δημοσίευμα του Deadline, η Αμερικανίδα ηθοποιός βρίσκεται σε συζητήσεις για να παίξει στην δραματική ταινία για τη ζωή της πρωτοπόρου μποξέρ Christy Martin. Σκηνοθέτης της ταινίας, η οποία τιτλοφορείται «Christy Martin», θα είναι η Katherine Fugate.

Η Martin μεγάλωσε στην Ανατολική Βιρτζίνια και υπήρξε μια από τις πιο γνωστές μποξέρ της δεκαετίας του 1990, ανοίγοντας τον δρόμο για πολλές άλλες γυναίκες στο άθλημα. Όταν ο προπονητής της, Jim Martin, της έσπασε τα πλευρά κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης για να την φοβερίσει, εκείνη παρέμεινε προσηλωμένη στον στόχο της.

AP / Julie Jacobson

Η Christy Martin έδωσε τον τελευταίο της αγώνα το 2012.

Μετά από πολλούς κόπους, η Martin υπέγραψε συμβόλαιο με τον θρυλικό promoter Don King, η καριέρα της απογειώθηκε και παντρεύτηκε. Η ζωή στο σπίτι όμως δεν ήταν ρόδινη και η Martin έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της. Όταν το 2010 η Martin ερωτεύτηκε και αποφάσισε να τον εγκαταλείψει, αυτός την μαχαίρωσε και την πυροβόλησε.

Τελικά η Martin κατάφερε να χωρίσει τον βίαιο σύζυγό της, ο οποίος κατέληξε στην φυλακή. Μετά τον χωρισμό και την καταδίκη του, η Martin επέστρεψε στο πατρικό της όνομα, Christy Salters. Έπαιξε τον τελευταίο αγώνα της τον Αύγουστο του 2012 – χάνοντας από την Mia St. John. Παράλληλα, έγινε η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Nevada Boxing Hall of Fame το 2016.