To Netflix έσπασε το φράγμα των 125 εκατομμυρίων χρηστών

netflix
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ωστόσο, περίπου το 80% των χρηστών αδιαφορούν για τις πρωτότυπες παραγωγές της πλατφόρμας streaming.

Οι υπηρεσίες streaming έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, αν αναλογιστεί κανείς την πολύκροτη κόντρα του Netflix με το Φεστιβάλ των Καννών και τα σχέδια της Disney και της Apple.

Ενδεικτικό της απήχησης αυτών των υπηρεσιών είναι η είδηση πως το Netflix έχει πλέον πάνω από 125 εκατομμύρια χρήστες, από 117,6 εκατομμύρια χρήστες που είχε πέρσι. Παράλληλα, τα έσοδα του Netflix τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν κατά 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με ένα σημαντικό ποσό να επενδύεται σε νέες παραγωγές ταινιών και σειρών.

Τηλεοπτικές σειρές όπως το «Stranger Things», το «Orange Is The New Black», το «Daredevil» και το «Black Mirror» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, ενώ ολοένα και περισσότερα μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ – από τον Will Smith μέχρι τον Martin Scorsese – στρέφονται στο Netflix, θεωρώντας πως αποτελεί τηλογική μετεξέλιξη της τηλεόρασης.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Netflix δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τις πρωτότυπες παραγωγές της πλατφόρμας, αλλά για τις «επαναλήψεις». Πρόσφατη έρευνα της 7Park έδειξε πως το 80% των Αμερικανών χρηστών προτιμά παλιές σειρές, όπως το «Breaking Bad», «The Office» και «Grey’s Anatomy» που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους.

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως οι υπηρεσίες streaming όπως το Netflix γίνονται δημοφιλείς περισσότερο για τη δυνατότητα που προσφέρουν στους χρήστες τους να βλέπουν τις αγαπημένες τους σειρές και ταινίες όποτε τους βολεύει, παρά για την ποιότητα του πρωτότυπου υλικού τους.