Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ο Bill Cosby

bill-cosby Matt Slocum
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο 80χρονος κωμικός ηθοποιός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνια.

Μετά από 14 ώρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι αποφάσισαν πως ο Bill Cosby είναι ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετωπίζει, αναφορικά με την περίπτωση της Andrea Constand, πρώην υπαλλήλου στο Temple University. Η Constand ισχυρίζεται πως ο 80χρονος κωμικός ηθοποιός την νάρκωσε και στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά το 2004. Το δικαστήριο της Πενσυλβάνια δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ποινή, αλλά ο Cosby πλέον αντιμετωπίζει φυλάκιση έως δέκα έτη για κάθε κατηγορία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν ως μάρτυρες πέντε από τις 50 περίπου γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Cosby για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένης του μοντέλου και τηλεοπτικής σταρ, Janice Dickinson. Οι συνήγοροι του Cosby από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν πως οι κατήγοροι του κωμικού ηθοποιού ψεύδονται, με απώτερο σκοπό τη δημοσιότητα, ενώ χαρακτήρισαν την Dickinson «απατεώνισσα» και «όχι καλή κοπέλα».

Reuters

Ο 80χρονος Bill Cosby αντιμετωπίζει έως και 30 χρόνια φυλακή.

Αντιδρώντας στους χαρακτηρισμούς, η εισαγγελέας, Kristen Feden, τόνισε στους ενόρκους πως ο Cosby απέχει πολύ από την εικόνα του ανθρώπου που έχει χτίσει μέσω της τηλεόρασης, εξηγώντας πως έτσι κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα νεαρά θύματά του, χορηγώντας τους ναρκωτικές ουσίες όπως στην περίπτωση της Constand. Η εισαγγελία στη συνέχεια ζήτησε την προφυλάκιση του Cosby, με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος φυγής επειδή είναι ιδιοκτήτης αεροσκάφους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, η απαίτηση της εισαγγελίας εκνεύρισε τον Cosby, ο οποίος απάντησε με ύβρεις πως «δεν έχει σημασία» που έχει αεροσκάφος. Τελικά το δικαστήριο άφησε τον ηθοποιό ελεύθερο με εγγύηση, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει εντός της πολιτείας.