Επιστροφή στη σκηνοθεσία για τον Gary Oldman

gary-oldman Jordan Strauss
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2018

Το «Flying Horse» αφηγείται μια πραγματική ιστορία πάθους και εκδίκησης, με φόντο την εξέλιξη του κινηματογράφου.

Αφού απέσπασε ένα βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία του στην «Πιο σκοτεινή ώρα», ο Gary Oldman αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του από την καρέκλα του σκηνοθέτη, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, στην ταινία «Flying Horse». Παρά τον τίτλο της, η ταινία δεν έχει να κάνει με τον Πήγασο, αλλά τον Βρετανό φωτογράφο Eadweard Muybridge, του οποίου το έργο ήταν καταλυτικό για την εξέλιξη του κινηματογράφου.

Η ταινία θα αφηγηθεί μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ζωής του και διαδραματίζεται το 1872. Ο Muybridge ήταν πετυχημένος φωτογράφος και εκείνη τη χρονιά ένας πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια του ζήτησε να αποθανατίσει ένα άλογο εν κινήσει. Όλα όμως πήραν μια δραματική τροπή, όταν ο φωτογράφος έμαθε πως η σύζυγος του τον απατούσε με τον κριτικό Harry Larkyns. Αναζητώντας εκδίκηση, ο Muybridge δολοφόνησε τον εραστή της γυναίκας του, αλλά τελικά αθωώθηκε στα δικαστήρια, καθώς η ανθρωποκτονία θεωρήθηκε «δικαιολογημένη».

«Θέλουμε να κάνουμε καλές ταινίες και αυτό σημαίνει καλές ιστορίες – και υπάρχουν λίγες ιστορίες που είναι τόσο καλές όσο αυτά τα γεγονότα» δήλωσε ο Oldman με τον επί χρόνια συνεργάτη του και παραγωγό Doug Urbanski για το «Flying Horse».

Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Oldman, το δράμα «Nil by Mouth» με τον Ray Winstone και την Kathy Burke έκανε την πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών το 1997. Η ταινία προτάθηκε για 11 βραβεία BAFTA και απέσπασε το βραβείο Alexander Korda καλύτερης ταινίας και το βραβείο καλύτερου σεναρίου.