«Deadpool 2»: Ο Γουέιντ Ουίλσον επέστρεψε πιο σκληρός από ποτέ

deadpool-2-fan-screening-fan-screening Dave J Hogan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2018

Αφού έσπασε τα ταμεία με την πρώτη ταινία, ο Γουέιντ Ουίλσον επιστρέφει ως ο πολυλογάς μισθοφόρος Deadpool, πιο αθυρόστομος, πιο ευλύγιστος, το ίδιο όμορφος, πολύ καλύτερος και σίγουρα πιο σκληρός από ποτέ.

Η ταινία

Ο βοθρόστομος μισθοφόρος της Marvel επέστρεψε. Μεγαλειώδης, καλύτερος και πιο τσίτσιδος από ποτέ. Όταν ένας σούπερ-στρατιώτης αναλαμβάνει μια αποστολή δολοφονίας, ο Deadpool αναγκάζεται να αναθεωρήσει τις αξίες του για τη φιλία, την οικογένεια και αυτό που πραγματικά σημαίνει να είσαι ήρωας – κι όλα αυτά ρίχνοντας 50 αποχρώσεις βρωμόξυλου. Γιατί, μερικές φορές, για να κάνεις το σωστό πρέπει να πολεμήσεις βρώμικα. Ο Γουέιντ αυτή τη φορά, εκτός από τον Κέιμπλ, θα παλέψει με Νίντζα, την ιαπωνική μαφία Γιακούζα, ένα τσούρμο ερεθισμένα σκυλιά, και όποιον του σταθεί εμπόδιο στον δρόμο για τον τίτλο του καλύτερου εραστή στον κόσμο. Και όλα αυτά, δεν θα τα κάνει μόνος. Νομίζετε ότι αυτή τη φορά ξέρετε τι να περιμένετε από μια ταινία που έχει πρωταγωνιστή τον μη μεταλλαγμένο σούπερ-ήρωα; Νομίζετε λάθος. Το «Deadpool 2» έρχεται για να φέρει σε μεγαλύτερο βαθμό όλα όσα συνηθίζουν οι περιπέτειες του είδους, παρουσιάζοντας ξανά τον ομώνυμο χαρακτήρα με τις θανάσιμες μεθόδους και την πιο εξωφρενική αίσθηση του χιούμορ σε όλο του το μεγαλείο.

Dave J Hogan/Getty Images for Twentieth Century Fo / Dave J Hogan
Ο Καλός
Πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρος που έμαθε ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια και μην έχοντας άλλες επιλογές, εντάχθηκε σε ένα μη εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί, ή τουλάχιστον έτσι του είπαν. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως περίμενε και το πείραμα τον άφησε παραμορφωμένο, αλλά και με την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και με τη σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ που ήδη είχε, τη δημιουργική αφηγηματική ειρωνεία του, την ξέφρενη πορεία του στο κυνήγι του κακού, αλλά και το τολμηρό και ακομπλεξάριστο του υπερηρωικού χαρακτήρα του ο Deadpool έγινε το blockbuster που δεν περίμενε κανείς.

Ο κυνικός μισθοφόρος Deadpool δεν βρίσκει καμία στιγμή ακατάλληλη για το σαρκαστικό του χιούμορ και τη γνώριμη συνήθειά του να απευθύνεται κατευθείαν στον θεατή, αναγνωρίζοντας ότι είναι ο πρωταγωνιστής σε μια ιστορία που εκείνος παρακολουθεί. «Το γεγονός ότι ο Deadpool ξέρει ότι βρίσκεται σε κόμικ και το σχολιάζει αναλόγως, μας δίνει την ελευθερία να πούμε την ιστορία με έναν εντελώς ανορθόδοξο τρόπο», λέει ο Ράιαν Ρέινολντς που πρωταγωνιστεί στην ταινία. «Μπαίνουμε σε περιοχές στις οποίες καμία υπερ-ηρωική ταινία δεν έχει επιχειρήσει να μπει – ή δεν μπορεί καν να το επιχειρήσει».

Ο Γουέρνικ, ένας εκ των σεναριογράφων της ταινίας, σημειώνει: «Το “Deadpool” είναι γνωστό ως περιπέτεια-κωμωδία, αλλά υπάρχει μια άλλη αλήθεια στην καρδιά της ταινίας. Η μυστική συνταγή του “Deadpool” είναι αυτός ο εντυπωσιακός πυρήνας. Είναι ένας χαρακτήρας που έχει περάσει πολλά και έχει βρεθεί αρκετές φορές πεσμένος κάτω από χτυπήματα της ζωής, μιας και η ζωή ήταν πραγματικά σκληρή γι' αυτόν αν σκεφτείς πως έπασχε από μια ανίατη ασθένεια και τώρα ζει με αυτό το τρομερά παραμορφωμένο πρόσωπο. Νομίζω ότι οι περισσότεροι σχετίζονταν πάντα με ήρωες όπως ο Spider-Man, επειδή ήταν ένα μικρό γλυκό παιδί που στη συνέχεια έβαλε τη μάσκα του και έγινε αυτός ο εκπληκτικός σούπερ ήρωας. Ενώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι αγαπούν τον Γουέιντ Ουίλσον επειδή βλέπουν έναν χαρακτήρα που η ζωή του ήταν σκληρή και κατά κάποιο τρόπο εκείνος τα ξεπερνά όλα, γελάει με αυτό και κερδίζει στο τέλος. Νομίζω ότι οι άνθρωποι πραγματικά σχετίζονται και με αυτό».

Dave J Hogan/Getty Images for Twentieth Century Fo / Dave J Hogan
Ο Κακός
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζος Μπρόλιν έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες από το «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» και το «Sicario: Ο εκτελεστής» μέχρι το κλασσικό «Γκούνις: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας». Στο «Deadpool 2» ο  Μπρόλιν έρχεται ως ένας από τους πιο πολλά προσδοκώμενους χαρακτήρες στην πρόσφατη ιστορία: ο Κέιμπλ που ταξιδεύει στο χρόνο, ένας πολεμιστής μολυσμένος από έναν τεχνολογικό οργανικό ιό που τον καθιστά μια μίξη ανθρώπου και μηχανής.

Ο χαρακτήρας του Κέιμπλ έχει επίσης χάσει πολλά. Έχει χάσει τη γυναίκα και την κόρη του από τις πράξεις ενός τρελού ανθρώπου γι’ αυτό και θα κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του,  ακόμη και ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, για να βρει μια λύση και να  φέρει πίσω την οικογένειά του. Ο Κέιμπλ δεν είναι απλώς ένας μονοδιάστατος κακός που στρίβει το μουστάκι του προσπαθώντας να καταστρέψει τον κόσμο.

Dave J Hogan/Getty Images for Twentieth Century Fo / Dave J Hogan
Και οι άλλοι
Η Ζάζι Μπιτς ως Ντόμινο είναι μια σκληρή πολεμίστρια με μοναδική δύναμη. Μια άγνωστη δύναμη πιθανοτήτων, μια δύναμη τύχης. Είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη εξαιτίας αυτής της δύναμής της, αλλά τρομερά αυστηρή και πειθαρχημένη, το ακριβώς αντίθετο του Deadpool δηλαδή. Ο μόλις δεκατεσσάρων ετών κατά τα γυρίσματα της ταινίας Τζούλιαν Ντένισον ως Ράσελ/Φάιερφιστ, αγαπημένος για την ερμηνεία του στην ταινία «Στο Κυνήγι των Αγριάνθρωπων» , μπορεί να εκτοξεύει πυρκαγιές από τα χέρια του. Οι δυνάμεις του είναι μια επέκταση του εαυτού του, είναι ο τρόπος με τον οποίο μιλάει, ειδικά αν είναι γεμάτος οργή. Και η αλήθεια είναι πως στην ταινία είναι γεμάτος οργή. Η Μορίνα Μπακαρίν επιστρέφει ως Βανέσα Καρλάιλ – η μοναδική και πραγματική αγάπη του Γουέιντ Ουίλσον. «Όπως και στην πρώτη ταινία, έτσι και εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι που είναι πραγματικά διασκεδαστικό, γεμάτο δράση αλλά και αστείο», σχολιάζει. Η Μπριάνα Χίλντεμπραντ επιστρέφει ως NTW. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η Negasonic Teenage Warhead (Νεγκασόνικ) επιστρέφει σε αυτή την ταινία. Ήταν ένα από τα διαμάντια της πρώτης ταινίας» λέει ο παραγωγός Αντίτια Σουντ για τη συμμετοχή της Χίλντεμπραντ. Ο Κάραν Σόνι, ο Ινδός οδηγός ταξί Ντοπίντερ, επιστρέφει ως ο προσωπικός οδηγός του Deadpool και αυτή τη φορά τα κίνητρά του δεν είναι ρομαντικά, αλλά προέρχονται από καθαρό θαυμασμό. Σε αυτή την ταινία θαυμάζει πάρα πολύ τον Deadpool και θέλει να γίνει σαν αυτόν: υπερήρωας. Άλλωστε όλοι θέλουν να γίνουν σαν αυτόν.

Δείτε το τρέιλερ

Ο Τ. Τζ. Μίλερ επιστρέφει ως ο (περίπου) φίλος του Deadpool, Γουίζελ. Ο Μίλερ αναφέρει: «Εκτός από τη λειτουργία του μισθοφορικού μπαρ του, ασχολείται με τα όπλα. Ένα αρκετά μεγάλο μυστήριο για τον χαρακτήρα του. Πώς γίνεται να έχει όλες αυτές τις διασυνδέσεις; Δεν έχει φίλους εκτός από το Deadpool. Είναι ένας περίεργος τύπος γενικά. Οι Γουίζελ και Γουέιντ δεν είναι συνέταιροι ακριβώς. Δουλεύουν μαζί, αλλά φαντάσου πως ο Γουίζελ στοιχηματίζει στην πρώτη ταινία ότι ο Γουέιντ θα πεθάνει. Ο μόνος λόγος που είναι φίλοι είναι μάλλον επειδή ο ένας είναι πιο εγωιστής από τον άλλο».

Ο Αντρέ Τρεκοτού επιστρέφει ως Κολοσσός. «Ο Κολοσσός  προέρχεται από τη Ρωσία και είναι ένας από τους πρωτότυπους X-Men. Είναι μορφωμένος, στωικός, ευγενικός και σπάνια χάνει την ψυχραιμία του. Αναζητά να βγάζει σε όλους τους άλλους το πρότυπο του μεγάλου αδερφού. Μετατρέπεται σε μέταλλο και προφανώς έχει τεράστια δύναμη και ταχύτητα. Ο Deadpool και ο Κολοσσός  είχαν πάντα ένα δεσμό σχεδόν αδερφικό», αναφέρει ο ηθοποιός.

Οι φωτογραφίες είναι από την πρεμιέρα στο CINEWORLD Cinema στη Leicester Square του Λονδίνου

Στο Deadpool 2 θα γνωρίσουμε πολλούς ακόμα χαρακτήρες που έρχονται για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Χαρακτηριστικά, ο Μπιλ Σκάρσγκαρν που, μετά τον τρομακτικό κλόουν Pennywise στο blockbuster «Αυτό», μας συστήνεται ως Ζάιτγκαϊστ, ο Λιούις Ταν που υποδύεται τον Σάτερσταρ, μια βιολογική-μηχανή πολεμιστή από έναν διαφορετικό πλανήτη, αλλά και ο γνωστός για τις κωμωδίες  και ταινίες δράσης που έχει πρωταγωνιστήσει, Τέρι Κρους, τον οποίο θα δούμε στον ρόλο του Μπέντλαμ.

Dave J Hogan/Getty Images for Twentieth Century Fo / Dave J Hogan
Πώς φτάσαμε εδώ;
O Ντέιβιντ Λιτς, σκηνοθέτης των «John Wick» και «Atomic Blonde», βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της σκηνοθεσίας για τη δεύτερη ταινία Deadpool και από ότι φαίνεται έχει επιφορτιστεί με την προσπάθεια να φέρει περισσότερα stunts, περισσότερο ύφος και περισσότερη δράση στη μεγάλη οθόνη. «Είχα την τιμή και το προνόμιο να βοηθήσω να δημιουργήσουμε μερικά διαφορετικά και μάλιστα ολοκαίνουρια σύμπαντα, αλλά υπάρχει κάτι που είναι αναμφισβήτητα συναρπαστικό για το σύμπαν του ‘’Deadpool’’ - ο ίδιος ο Deadpool. Η πρώτη ταινία ήταν τόσο ξεχωριστή και το ίδιο το σύμπαν του ‘’Deadpool’’ φαίνεται να είναι τόσο γενναιόδωρο που μας επέτρεψε στη δεύτερη ταινία να έχουμε μια ακόμη πιο δημιουργική φωνή και, φυσικά, να εξακολουθήσουμε να είμαστε πιστοί στο πρωτότυπο στόρι. Ένα από τα πράγματα που έκανε τον Deadpool δημοφιλή ήταν ότι, αν και είναι φαινομενικά ανόητος και παράτολμος, έχει επίσης μια καρδιά μπερδεμένη, πραγματικά γεμάτη προβλήματα και μόνο δύσκολα συναισθήματα, αλλά δεν κάνει πάντα ανοησίες. Ο Γουέιντ Ουίλσον είναι κάποιος που έχει ζήσει μια βασανισμένη ζωή και ζει στο περιθώριο της κοινωνίας ακόμη και σήμερα. Θέλαμε να το μεταφέρουμε αυτό στο ‘’Deadpool 2’’ και δουλέψαμε σε αρκετά σοβαρά και σκοτεινά μονοπάτια. Ο Deadpool σαν χαρακτήρας είναι μεν ακόμα στο περιθώριο, αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί να ξεφύγει για να φτάσει σε αυτό που κυνηγάει πραγματικά - που δεν είναι άλλο από την αγάπη».

Dave J Hogan/Getty Images for Twentieth Century Fo / Dave J Hogan
Συντελεστές
Σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς
Σενάριο Ρετ Ρις, Πολ Γουυέρνικ
Παραγωγή Σάιμον Κίνμπεργκ, Ράιαν Ρέινολντς, Λόρεν Σούλερ Ντόνερ
Ηθοποιοί: Ράιαν Ρέινολντς, Μορίνα Μπακαρίν, Τζος Μπρόλιν, Τ.Τζ. Μίλερ, Μπριάνα Χίλντεμπραντ , Αντρέ Τρεκοτού , Τζούλιαν Ντένισον, Ζάζι Μπιτς, Τέρι Κρους, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Λιούις Ταν.
Φωτογραφία Τζόναθαν Σέλα
Μοντάζ Κρεγκ Αλπερτ, Ελίσαμπετ Ροναλντσντότιρ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ντέιβιντ Σόινεμαν
Μουσική Τάιλερ Μπέιτς
Διάρκεια 120'
 

Διανομή ΟDEON