Οι σκηνοθέτες δικαιώνουν τον Μπεν Aφλεκ

oi-skinothetes-dikaionoun-ton-mpen-aflek

ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Τη θριαμβευτική πορεία της προς τα Όσκαρ συνεχίζει η ταινία «Επιχείρηση: Argo» του Μπεν Άφλεκ, καθώς ο δημιουργός της τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο της Ένωσης Σκηνοθετών.

Στην περίπτωση που ο Μπεν Άφλεκ ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, θα μιλούσαμε για αδιαφιλονίκητο φαβορί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας και το πόσο κοντά έχουν πέσει στις προβλέψεις τους για τα βραβεία της Ακαδημίας, τόσο οι Χρυσές Σφαίρες όσο και τα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών.

Ο δημιουργός της ταινίας «Επιχείρηση: Argo», όμως, για κάποιον περίεργο λόγο δεν βρίσκεται στην πεντάδα της καλύτερης σκηνοθεσίας στα φετινά Όσκαρ, πράγμα το οποίο προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις διακρίσεις που συνεχίζει, ακόμη, να κερδίζει.

Ο Άφλεκ κέρδισε το περασμένο σαββατοκύριακο το βραβείο της Ένωσης Ηθοποιών στις ΗΠΑ όπως επίσης και το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών.

Γεννημένος το 1972 στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, ο Άφλεκ, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία αυτή, που εξιστορεί μια επιχείρηση της CIA να διασώσει αμερικανούς ομήρους από το Ιράν.

Υποψήφιοι για το βραβείο της Ένωσης Σκηνοθετών ήταν η Κάθριν Μπίγκελοου για το «Zero Dark Thirty», ο Τομ Χούπερ για τους «Άθλιους», ο Ανγκ Λι για το «Η Ζωή του Πι» και ο Στίβεν Σπίλμπέργκ για το «Λίνκολν».

Στα υπόλοιπα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Σκηνοθετών βραβεύθηκαν ο Μάλικ Μπεντζελούλ για το ντοκιμαντέρ «Searching for Sugar Man», ο Τζέι Ρόουτς για την τηλεταινία «Game Change», η Λένα Ντάμαν για το τηλεοπτικό «Girls», ο Ράιαν Τζόνσον του «Looper» για το επεισόδιο «Fifty-One» του «Breaking Bad» και ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου στην κατηγορία καλύτερης διαφήμισης.