Tom Hanks: κέρδισε την εμπιστοσύνη των Αμερικανών

tom-hanks-kerdise-tin-empistosuni-ton-amerikanon

Φωοτογραφία IMDb: ο Τοm Hanks στην ταινία «Forrest Gump»

ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2013

Ο ηθοποιός Tom Hanks είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Αμερικανοί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα δημοσιευμένη στο Reader’s Digest.

O δημοφιλής ηθοποιός είναι το πρώτο όνομα στη λίστα με τους εκατό ανθρώπους οι οποίοι απολαμβάνουν περισσότερο την εμπιστοσύνη του αμερικανικού κοινού. Η έρευνα της Wagner Group για λογαριασμό του Reader’s Digest ανέδειξε και άλλα σημαντικά ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Στόχος των υπεύθυνων του περιοδικού ήταν να «ανακαλύψουν ποια πρόσωπα και ποιες αξίες που αυτά αντιπροσωπεύουν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας». Ο Tom Ηanks φαίνεται ότι με τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως για παράδειγμα «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν», «Apollo 13», «Forrest Gump» και «To πράσινο μίλι», εμφανίζεται ως το πιο αντιπροσωπευτικό πρόσωπο των αμερικανικών αξιών, εφόσον ξεπέρασε τον Bill Gates (στην έβδομη θέση) αλλά και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, την Michelle Obama (στην δέκατη ένατη θέση).

Στη δεύτερη και τρίτη θέση πάλι το Χόλιγουντ κερδίζει έδαφος: η Sandra Bullock έρχεται δεύτερη και την ακολουθεί ο Denzel Washington. Φαίνεται ότι τα πρόσωπα με κινηματογραφική λάμψη είναι περισσότερο δημοφιλή, εφόσον στην πρώτη δεκάδα βρίσκουμε την Meryl Streep (τέταρτη θέση), τον Steven Spielberg (έκτη θέση) αλλά και τη Julia Roberts (δέκατη θέση). Σε καλή θέση βρίσκεται και ο Clint Eastwood (έρχεται δέκατος τρίτος). Η ακαδημαϊκός Maya Angelou, στην πέμπτη θέση είναι το πρώτο-μη χολιγουντιανό όνομα-που βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Ο ακτιβιστής ακαδημαϊκός Noam Chomsky έρχεται μόλις εικοστός και η Madeleine Albright, η πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται στην 23η θέση…H έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα άνω των 1000 αμερικανών πολιτών.