Aλλαγή Batman: μετά τον Christian Bale ποιός;

allagi-batman-meta-ton-christian-bale-poios

ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Ο Christian Bale διαψεύδει τις φήμες που τον ήθελαν να ξαναφορά τη στολή του Batman, για την ταινία «Justice League», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια προκειμένου να «κοντράρει» το sequel των «Avengers» που θα βγει επίσης το 2015.

«Σταθήκαμε πολύ τυχεροί που καταφέραμε να κάνουμε τρεις ταινίες με τον Batman, ας μην γινόμαστε άπληστοι», δήλωσε πρόσφατα ο Ουαλός ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly. «Ο Chris Nolan δεν είχε προγραμματίσει να κάνουμε τρία φιλμ. Δεν ξέραμε ότι θα συμπληρώναμε τριλογία, αλλά αν ήταν γραφτό να φτάσει εδώ, εδώ πρέπει να τελειώσει κιόλας», συμπλήρωσε.

Τη διάθεσή του να κρεμάσει τη στολή του Batman οριστικά, είχε εκφράσει και πέρυσι στην προώθηση του «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή». Πιο συγκεκριμένα, είχε δηλώσει στο περιοδικό Empire, «από ότι έχω καταλάβει αυτή είναι και η τελευταία ταινία». Ωστόσο, επειδή ένας από τους κανόνες του Hollywood είναι το «ποτέ μη λες ποτέ», ο Bale φρόντισε να αφήσει κι ένα μικρό παράθυρο προσθέτοντας πως «Αν ο Nolan ερχόταν με μια νέα ιστορία και ένα καλό σενάριο, θα μου άρεσε η πρόκληση της τέταρτης ταινίας».

Αυτή η πρόκληση μάλλον είναι το «Justice League», που ποντάρει στη συμμαχία των χαρακτήρων της DC comics: Batman, Superman, Wonder Woman και Green Lantern για τη νίκη επί του κακού. Μια πρόκληση που δε φαίνεται να ενθουσιάζει τον Christian Bale, ο οποίος τονίζει ότι δεν έχει κάνει ούτε την παραμικρή συζήτηση για το έργο.

«Δεν έχω καμία γνώση για το project», εξηγεί. Ωστόσο δεν νιώθει λύπη που δεν θα υποδυθεί ξανά τον δισεκατομμυριούχο σούπερ ήρωα, Bruce Wayne. «Ο ρόλος του Batman είναι ένας πυρσός που πρέπει να περνά από ηθοποιό σε ηθοποιό».