Sofia Coppola: αντιδράσεις για την ταινία της «The Βling Ring»

sofia-coppola-antidraseis-gia-tin-tainia-tis-the-bling-ring

Φωτογραφία ΙΜDb: σκηνή από την ταινία «The Βling Ring». Leslie Mann και Emma Watson.

ΤΡΙΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Οι σκηνοθέτες που μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη πραγματικά γεγονότα, διατρέχουν πάντοτε τον κίνδυνο, να μπουν στο στόχαστρο. Παράδειγμα αποτελεί η Sofia Coppola, με την πολυσυζητημένη ταινία της «The Βling Ring».

Το νέο φιλμ της σκηνοθέτιδας ξετυλίγει τη δράση μιας συμμορίας εφήβων στο Λος Άντζελες οι οποίοι λήστευαν συστηματικά τα σπίτια επωνύμων. H Rachel Bilson, η σταρ της τηλεοπτικής σειράς Ο.C. , έπεσε πέντε φορές θύμα της διαβόητης συμμορίας και όταν ρωτήθηκε για την ταινία της Coppola, κατηγόρησε την σκηνοθέτιδα ότι είχε ωραιοποιήσει την εγκληματικά δράση αυτών των παιδιών: «Σκέφτηκα ότι είναι περίεργο να εξυμνείς κάτι που προκάλεσε τόση ταραχή σε πολλούς ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιοδικό Cosmopolitan.

«Είναι σημαντικό να μην είσαι συνδεδεμένος με υλικά αγαθά αλλά τα ιδιαίτερα, προσωπικά αντικείμενα που έχασα, είναι δύσκολο να τα ξεχάσω». Δεν είναι η μόνη που εμφανίστηκε δυσαρεστημένη από το φιλμ της Coppola.

Η Αlexis Neirers, μέλος της πραγματικής συμμορίας, είχε στραφεί επίσης με τη σειρά της ενάντια στην κινηματογραφική εκδοχή της ιστορίας, χαρακτήρισε την ταινία «σκουπίδι και ανακριβή». Μάλιστα είχε κατηγορήσει τον ντετέκτιβ Brett Goodkin και την αρθογράφο του Vanity Fair, Νancy Joe Salles-των οποίων τα άρθρα για τη συμμορία χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για την κινηματογραφική διασκευή, ότι ήταν τελείως ανειλικρινείς.

Ωστόσο ορισμένοι celebrity δεν αντιμετώπισαν αρνητικά τη δουλειά της Sofia Coppola: η Paris Hilton, η οποία δέχτηκε να γίνουν γυρίσματα στο σπίτι της-παρότι είχε ληστευτεί από την περιβόητη συμμορία- είχε δηλώσει στο Τweeter: «λάτρεψα την ταινία «The Bling Ring»! Η Sofia Coppola είναι τόσο ταλαντούχα σκηνοθέτις. Η Εmma Watson και το υπόλοιπο καστ ήταν εκπληκτικοί...»