Ανδρες στα πρόθυρα της κρίσης των σαράντα...

andres-sta-prothura-tis-krisis-ton-saranta

ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Η πολυβραβευμένη, σπονδυλωτή κωμωδία του Cesc Gay σκιαγραφεί, μέσα από τις καθημερινές ιστορίες τρέλας οκτώ ανδρών, την-αναπόφευκτη;- κρίση των σαράντα.

«Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι»

Όλοι οι ήρωες της ταινίας χαρακτηρίζονται από μια έννοια αποπροσανατολισμού, είναι φιγούρες τραγικές αλλά παράλληλα και κωμικές, συνθέτουν ένα μωσαϊκό από συναισθήματα που σπανίως οι άντρες φανερώνουν υπό φυσιολογικές συνθήκες…

Συγκεντρώνοντας ένα «all star» καστ έμπειρων αλλά και ταλαντούχων ηθοποιών του σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου, που περιλαμβάνει τον εκπληκτικό Ρικάρντο Νταρίν το «Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι» είναι ένα πνευματώδες και καυστικό πορτραίτο των ανδρών γύρω στα 40 και του ρόλου τους που μεταλλάσσεται στην σημερινή Βαρκελώνη.

Τυχαίες συναντήσεις παλιών φίλων, γνωστοί, πρώην σύζυγοι και πιθανές ερωμένες σχηματίζουν μια συναρπαστική σειρά έξι αλληλένδετων ιστοριών έρωτα που χάθηκε ή τώρα δημιουργείται.

Είτε πρόκειται για τις θλιβερές προσπάθειες του χαρακτήρα που υποδύεται ο Javier Camara να ξανακερδίσει την πρώην σύζυγό του, τις ατυχείς προσπάθειες του Eduardo Noriega να κερδίσει μια συνάδελφό του ή την σύγχυση του Ricardo Darín για το λόγο που η σύζυγός του διατηρεί παράνομη ερωτική σχέση, κάθε συνάντηση ξεκινά με τις ταπεινές προσπάθειες των ανδρών να εξασφαλίσουν αυτό που επιθυμούν, καταλήγοντας τελικά εντελώς μπερδεμένοι, μιας και οι γυναίκες της ζωής τους αντιστρέφουν ανελέητα τις καταστάσεις γύρω τους.

Αυτή η εξαιρετικά επιτυχημένη κωμωδία για τη μάχη μεταξύ των δύο φύλων, αποτέλεσε μεγάλη και απρόσμενη εμπορική επιτυχία στο ισπανικό box office και επιβεβαιώνει τη θέση του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Cesc Gay μεταξύ των μεγαλύτερων ταλέντων της χώρας του.

Πρωταγωνιστούν οι : Javier Cámara, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Jordi Mollà, Eduardo Noriega, Alberto San Juan, Leonardo Sbaraglia, Luis Tosar, Cayetana Guillén Cuervo, Candela Peña, Clara Segura, Leonor Watling. Η ταινία διανέμεται από τον Microkosmo.