Το καραβάνι των ανθρώπων συνεχίζεται...

to-karabani-ton-anthropon-sunexizetai

Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Τυφλός ψαράς».

ΤΡΙΤΗ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

«Όποια και αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι πάντα ο άνθρωπος» (Αντρέ Μπρετόν). Δύο χρόνια τώρα, το caravan project, ταξιδεύει στην Ελλάδα με ένα αυτοκινούμενο αναζητώντας και καταγράφοντας ιστορίες, ανθρώπους καθημερινούς, που συνεχίζουν να αντιστέκονται δημιουργικά και να ονειρεύονται.

Διάγοντας αθόρυβα τη δική τους προσωπική επανάσταση, οι «πρωταγωνιστές» του caravan project, «ταξιδεύουν» στην Ελλάδα επικοινωνώντας μέσα από τις εικόνες του Στρατή Βογιατζή, της Θέκλας Μαλάμου, της Αλεξάνδρας Σαλίμπα, της Μαρίας Δασκαλάκη, της Ειρήνης Βανικιώτη και του Κωνσταντίνου Κουκούλη, τις ιστορίες τους σε πόλεις, πλατείες, χωριά, πανεπιστήμια, σχολεία και φυλακές, με σκοπό να εγκαινιάσουν ένα δημιουργικό διάλογο με το κοινό, καταργώντας τα κοινωνικά τείχη και τους διαχωρισμούς.

Το caravan project δεν είναι μια συγκεκριμένη δράση με ημερομηνία λήξης, αλλά ένα διαρκές πείραμα που συμβαίνει κάθε ώρα, μεταμορφώνεται κάθε στιγμή λόγω της όσμωσης του με τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και τους τόπους.

Μέσα από ντοκιμαντέρ, φωτογραφίες, κείμενα και αφηγήσεις οι δημιουργοί Στρατής Βογιατζής, Θέκλα Μαλάμου, Αλεξάνδρα Σαλίμπα, Μαρία Δασκαλάκη, Ειρήνη Βανικιώτη και Κωνσταντίνος Κουκούλης, επιδιώκουν να τονίσουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που συστηματικά προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης και τις κυρίαρχες τάσεις, να εστιάσουν στην ιδιαιτερότητα της άγονης και απομακρυσμένης Ελλάδας, να φωτίσουν έναν τόπο που συνεχίζει να δημιουργεί και να ονειρεύεται.

«Σε μια εποχή που βαλλόμαστε από παντού, η μετάδοση προσωπικών ιστοριών είναι μια επαναστατική πρακτική που ενισχύει τους αρμούς μεταξύ μας και πραγματώνει τη βαθειά μας ανάγκη για σύνδεση και συμμετοχή.

Από την έκθεση «Ψαράδες»

Σταδιακά οι άνθρωποι γίνονται κομμάτι αυτού που είμαστε καταλαμβάνοντας το δικό τους χώρο στη ψυχή και στα αισθήματα μας. Είναι κοινή παραδοχή από τους δημιουργούς του caravan project, ότι μετά από κάθε ιστορία δεν είμαστε πια οι ίδιοι. ..» επισημαίνουν οι δημιουργοί του caravan.

Και το ταξίδι συνεχίζεται…

Πληροφορίες: www.anotherworldishere.com