Πεθερός και γαμπρός σε αναζήτηση ελευθερίας

petheros-kai-gampros-se-anazitisi-eleutherias

ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Μια ασυνήθιστη ανδρική συμμαχία υπό την απειλή ενός επικείμενου γάμου, αποτελεί το θέμα αυτής της ανάλαφρης γαλλικής κωμωδίας που σκηνοθετεί ο Αντονί Μαρσιανό.

«Τα παλιόπαιδα»

Η ταινία είχε ανοίξει την αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και είχε προβληθεί πρόσφατα σε avant premiere στο 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. «Τα παλιόπαιδα» αποτέλεσαν τη μεγάλη έκπληξη στη Γαλλία, καθώς την κωμωδία παρακολούθησαν 1.800.000 θεατές.

Στην υπόθεση της ταινίας, ο Τομά (Μαξ Μπουμπλίλ) μόλις αρραβωνιάστηκε την κοπέλα του Λολά (Μελανί Μπερνιέ), επισκέπτεται τους γονείς της Ζιλμπέρτ (Αλέν Σαμπά) και Σουζάν (Σαντρίν Κιμπερλέν) για να τους γνωρίσει και να τους ανακοινώσουν τα ευχάριστα νέα.

Ο Ζιλμπέρτ, παραιτημένος και απογοητευμένος από την συμβατική του ζωή, ως οικογενειάρχης, αντιμετωπίζοντας κρίση μέσης ηλικίας, προσπαθεί να πείσει τον μελλοντικό γαμπρό του να μην κάνει το ίδιο λάθος με εκείνον. Οι δυο τους λοιπόν, ξεκινούν μαζί μια νέα ζωή γεμάτη κραιπάλες και περιπέτειες, πεπεισμένοι ότι η ελευθερία που ψάχνουν είναι κάπου… εκεί έξω! Τι κόστος όμως έχει η επιλογή να ακολουθήσουν τα εφηβικά τους όνειρα;

Πρωταγωνιστούν οι: Αλέν Σαμπά, Σαντρίν Κιμπερλέν, Μαξ Μπουμπλίλ, Μελανί Μπερνιέ.

Η κωμωδία προβάλλεται στους κινηματογράφους Αίγλη Ζαππείου και Ριβιέρα σε αποκλειστικό preview στις 5 Σεπτεμβρίου και στις 12 Σεπτεμβρίου στους υπόλοιπους κινηματογράφους. Η ταινία προβάλλεται από τη StraDa Films, σε συνεργασία με την Village.