Jack Nicholson: αποσύρεται από την κινηματογραφική καριέρα του;

Jack-nicholson-aposuretai-apo-tin-kinimatografiki-kariera-tou

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι σπάνιες κινηματογραφικές εμφανίσεις του Jack Nicholson τα τελευταία χρόνια, ίσως έχουν πυροδοτήσει τις συνεχιζόμενες φήμες ότι αποσύρεται από την καριέρα του.

Όπως αναφέρουν πρόσφατα δημοσιεύματα στο Radar Online και το Star Maganine, o διάσημος ηθοποιός αρνείται τα διάφορα σενάρια που του προτείνουν, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μνήμη του. Μια πηγή κοντά στον ηθοποιό ανέφερε στο Radar Online πως «υπάρχει μια απλή αιτία πίσω από αυτή την απόφαση του Jack Nicholson-είναι η απώλεια μνήμης. Στα 76 χρόνια του ο Jack αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μνήμη του και δεν μπορεί να θυμηθεί τις γραμμές (των σεναρίων) που του ζητούν».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο Radar Online «ο Jack δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από το προσκήνιο, ούτε από τη δημόσια ζωή. Απλώς δεν θέλει να του αποτίουν φόρο τιμής. Είναι ευτυχής να γίνει σιωπηρά μέλος του κλαμπ και άλλων ηθοποιών που έχουν αποσυρθεί, όπως για παράδειγμα του Sean Connery».

Η πιο πρόσφατη κινηματογραφική εμφάνιση του Jack Nicholson ήταν το 2010, στη ρομαντική κομεντί «How do you know», με πρωταγωνιστές τους Reese Witherspoon και Paul Rudd. Έπαιζε τον ρόλο του πατέρα ενός ανώτερου στελέχους που βρισκόταν αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Στους τελευταίους πρωταγωνιστικούς του ρόλους, όταν μπήκε στη δεκαετία των 70, ήταν η δραματική κομεντί «The Bucket list» το 2007, στο πλευρό του Morgan Freeman.

Η τηλεπαρουσιάστρια του ΝΒC Μaria Shriver επιχείρησε να αποκρούσει τις φήμες περί αποχώρησης του Jack Nicholson, διαβεβαιώνοντας πως «δεν πάσχει από άνοια ή από κάποια ασθένεια που να σχετίζεται με την απώλεια μνήμης».

Με 12 υποψηφιότητες και 3 Όσκαρ στο ενεργητικό του ο Jack Nicholson κατέχει πράγματι ένα σπάνιο ρεκόρ. Μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν πως ίσως τον ξαναδούμε ως προσκεκλημένο στην τελετή των Όσκαρ να απονέμει κάποιο βραβείο. Ωστόσο δεν τον είδαμε να αναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα κάποιον σημαντικό ρόλο, όπως για παράδειγμα εκείνον του αλκοολικού πατέρα στο φιλμ του Alexader Payne «Νebraska» (τον χαρακτήρα ενσάρκωσε τελικά ο 77χρονος Bruce Dern). Είχε ανακοινωθεί ότι ο Nicholson θα εμφανιζόταν μαζί με τους Clint Eastwood και Warren Beatty, ως συνταξιούχοι υπερ-ήρωες στην περιπέτεια του Matthew Vaughn «Τhe Golden Age», όμως εδώ και καιρό δεν έχει γίνει γνωστή κάποια είδηση για αυτή την παραγωγή.