Ο φακός του click@Life «συνομιλεί» με τον Τζέρεμι 'Aιρονς

o-fakos-tou-clicklife-sunomilei-me-ton-tzeremi-airons

ΤΡΙΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο Τζέρεμι Άιρονς χωρίς διάθεση να «στρογγυλέψει» τις δηλώσεις του, σχολίασε με καυστικό τρόπο την οικονομική κρίση αλλά και τη δράση της Χρυσής Αυγής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή την ταινία «Νυχτερινό τρένο για τη Λισσαβόνα». Ο φακός του click@Life ήταν εκεί…

Με χαλαρή, φιλική διάθεση μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους ο Τζέρεμι Άιρονς, έχοντας στον πλευρό του, τον Δανό σκηνοθέτη της ταινίας, Μπίλι Όγκουστ. Οι δύο τους συνεργάζονται εκ νέου, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την μεγάλη τους επιτυχία με το «Σπίτι των πνευμάτων». Το «Νυχτερινό τρένο για τη Λισσαβόνα» είναι βασισμένο στο ομώνυμο διεθνές μπεστ σέλερ του Eλβετού Πασκάλ Μερσιέ (το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδ. Ψυχογιός) και η πλοκή του παρείχε αρκετά ερεθίσματα ώστε να προχωρήσει ο Τζέρεμι Άιρονς σε μια σειρά πολιτικών δηλώσεων για το μέλλον της Ευρώπης και την κατάρρευση του μοντέλου της υπερκατανάλωσης.

Στην ταινία ο διάσημος ηθοποιός υποδύεται τον καθηγητή Λατινικών Ράιμουντ Γκρεγκόριους, του οποίου η ζωή ανατρέπεται, από μια ξαφνική συνάντηση: μια γυναίκα αποπειράται να αυτοκτονήσει ένα κρύο πρωινό στη Βέρνη, έχοντας μέσα στο παλτό της το βιβλίο ενός Πορτογάλου συγγραφέα κι ένα εισιτήριο τρένου για τη Λισαβόνα κρυμμένο μέσα στις σελίδες του. Ο κεντρικός ήρωας βρίσκεται με απρόσμενο τρόπο στη Λισαβόνα να αναζητά τα ίχνη ενός Πορτογάλου γιατρού και συγγραφέα, του Αμαντέου ντε Πράντο. Ακολουθώντας τα ίχνη του, ο Ράιμουντ θα ανακαλύψει ένα τραγικό ερωτικό τρίγωνο με φόντο το πιο σκοτεινό κομμάτι της σύγχρονης Πορτογαλικής ιστορίας, κατά τη δικτατορία του Αντόνιο Σαλαζάρ. Ένα μυστηριώδες πάζλ, γεμάτο πολιτική αλλά και συναισθηματική ένταση, θα παρασύρει τον Ράιμουντ σε ένα προσωπικό ταξίδι πέρα από το χρόνο, που πραγματεύεται θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα αλλά και την πραγματικότητα του έρωτα, ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμφανιστεί απρόσκλητος…Η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου από τη Hollywood Entertaiment.

Πληροφορίες: «Νυχτερινό τρένο για τη Λισσαβόνα» από τις 3 Οκτωβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ρεπορτάζ, επιμέλεια: Μάνια Στάικου. Πλάνα και μοντάζ: Βάνιας Σταυρακάκης.