Η Αντέλ Εξαρχόπουλος «φλερτάρει» με το φακό του click@Life

i-antel-eksarxopoulos-flertarei-me-to-fako-tou-clicklife

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο φακός του click@Life αιχμαλώτισε λίγη από τη λάμψη της Aντέλ Εξαρχόπουλος, της γαλλίδας ηθοποιού, με τις ελληνικές ρίζες που προκάλεσε αίσθηση με την ερμηνεία της στο δράμα «Η ζωή της Αντέλ».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ανερχόμενη, ταλαντούχο ηθοποιό να απαντάει με αφοπλιστικό αυθορμητισμό στα ερωτήματα που της έθεσαν οι έλληνες δημοσιογράφοι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγες μέρες στο Αuditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου των Αθηνών.

Αφορμή για την επίσκεψή της στην Αθήνα ήταν η προβολή της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ» (Χρυσός Φοίνικας στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών) στην Τελετή Λήξης του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Η Αντέλ, νέα, όμορφη και σαγηνευτική, με έναν αέρα φρεσκάδας και απλότητας, αιχμαλώτισε τα βλέμματα όλων πάνω της. Με προθυμία και ειλικρίνεια μίλησε για την περιβόητη ταινία που απέσπασε το μεγάλο βραβείο στις Κάννες και για τη σχέση της με την Ελλάδα. Ο προπάππος της είναι από την Ελλάδα αλλά εγκατέλειψε την προγιαγιά της και εξαφανίστηκε. Η ίδια έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς είναι πολύ νέα ακόμη και έχει αρκετά μέρη να επισκεφτεί, ενώ οι γονείς της την επισκέπτονται συχνά.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη συνεργασία της με τον ιδιάζοντα σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς, τις απαιτήσεις του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, για τις τέχνες, τη λογοτεχνία και το Μαριβώ, οι σκέψεις του οποίου εμπλουτίζουν την αρχή της ταινίας, για τις διαφορές κοινωνικών τάξεων.

Η ταινία αναφέρεται στον ξαφνικό έρωτα που αναπτύσσεται μεταξύ μιας έφηβης, της Αντέλ, (Αντέλ Εξαρχόπουλος) και μιας φοιτήτριας της Σχολής Καλών Τεχνών, της Έμμα (Λέα Σεϊντού). Αν και το φιλμ δείχνει τη διαδικασία εξέλιξης ενός λεσβιακού έρωτα, ο σκοπός του Κεσίς δεν είναι η στράτευση υπέρ ή κατά της ομοφυλοφιλίας, αλλά η όσο το δυνατόν πιο φυσική κινηματογραφική αναπαράσταση ενός ζωηρού πάθους που βασίζεται στα έντονα συναισθήματα.

Πλάνα-μοντάζ: Βάνιας Σταυρακάκης, επιμέλεια: Δήμητρα Γιαννακού.