Tarantino: θεωρεί «βαρετό» τον Batman και...αδικημένο τον «Μοναχικό καβαλάρη»

tarantino-theorei-bareto-ton-batman-kaiadikimeno-ton-monaxiko-kabalari

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο Quentin Tarantino θεωρεί τον Batman βαρετό κινηματογραφικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα υπερασπίζεται την «παταγώδη εισπρακτική αποτυχία» της Disney, την περιπέτεια «The Lone Ranger» (Ο μοναχικός καβαλάρης), με τον Johnny Depp.

O Tarantino δεν ανήκει στους σκηνοθέτες που δίνουν «διπλωματικές» απαντήσεις στις συνεντεύξεις τους. Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του στο γαλλικό περιοδικό «Les Inrockuptibles». Όταν ρωτήθηκε για την άγρια διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με το κατά πόσο ο Ben Affleck είναι ο κατάλληλος ηθοποιός για να ενσαρκώσει τον Batman στη μεγάλη οθόνη, ο Tarantino εξήγησε πως θα προτιμούσε να συζητήσει άλλα θέματα, περισσότερο ενδιαφέροντα: «Πρέπει να παραδεχτώ πως πραγματικά δεν έχω άποψη γι' αυτό. Γιατί; Επειδή ο Batman δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως χαρακτήρας, για οποιοδήποτε ηθοποιό. Απλά δεν υπάρχουν και πολλά να παίξεις. Νομίζω ότι ο Michael Keaton είχε κάνει, ό,τι καλύτερο μπορούσε και εύχομαι καλή τύχη στον Ben Affleck. Όμως ξέρετε ποιος θα μπορούσε να κάνει έναν υπέροχο Batman; Ο Alec Baldwin τη δεκαετία του ’80».

Αντίθετα, ο Tarantino δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τον «Μοναχικό καβαλάρη» του Gore Verbinsky, μια ταινία που χτύπησαν ανελέητα οι κριτικοί και αποτέλεσε τη μεγάλη εισπρακτική αποτυχία της Disney: «Τα πρώτα 45 λεπτά της ταινίας είναι εκπληκτικά. Τα επόμενα 45 λεπτά είναι λίγο υπνωτικά. Ήταν κακή ιδέα να χωρίσεις τους κακούς σε δύο ομάδες. Χρειάζεται ώρες να το εξηγήσεις και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αλλά η σκηνή με το τρένο ήταν εκπληκτική. Όταν την είδα, σκεφτόμουν, μα γιατί όλοι λένε για αυτή την ταινία ότι ήταν μια αηδία;».