Δείτε το πλήρες trailer της ταινίας «Oppenheimer» του Christopher Nolan

oppenheimer
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΙΟΥ 2023

Με πρωταγωνιστές τους Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt και Florence Pugh.

H ιστορική βιογραφική ταινία έχει στο επίκεντρο τον θεωρητικό φυσικό J. Robert Oppenheimer, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας της ατομικής βόμβας» για τον ρόλο του στο Manhattan Project.

Το τελευταίο τρέιλερ παρουσιάζει το συνολικό καστ, συμπεριλαμβανομένης της Emily Blunt που υποδύεται την σύζυγο του Oppenheimer, του Matt Damon ως General Leslie Groves Jr., σκηνοθέτη του Manhattan Project, της Florence Pugh ως Jean Tatlock και του Robert Downey Jr. ως Lewis St.

«Είσαι ο άνθρωπος που τους έδωσε τη δύναμη να καταστρέψουν τον εαυτό τους και ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος», παρατηρεί ο χαρακτήρας του Kenneth Branagh στο τρέιλερ.

Άλλα μέλη του καστ περιλαμβάνουν τον Benny Safdie ως Edward Teller, τον Josh Hartnett ως Ernest Lawrence και τον Michael Angarano ως Robert Serber.

Το Oppenheimer είναι η 12η μεγάλου μήκους ταινία του Nolan, μετά το Tenet του 2020 με πρωταγωνιστές τους John David Washington και Robert Pattinson.

Ο Murphy βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο και, όπως δήλωσε πρόσφατα, ήταν «απελπισμένος» να υποδυθεί τον Oppernheimer, ειδικά έχοντας συμμετάσχει σε πέντε από τις προηγούμενες ταινίες του Nolah σε δεύτερους ρόλους. 

«Πάντα έλεγα δημόσια και ιδιωτικά στον Κρις, ότι αν είμαι διαθέσιμος και θέλει να παίξω σε μια ταινία, θα είμαι εκεί. Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά το μέγεθος του ρόλου. Αλλά βαθιά μέσα μου, κρυφά, ήθελα απεγνωσμένα να υπάρξω σε πρωταγωνιστικό ρόλο για εκείνον».