Οι ταινίες που θα δούμε τον Ιούλιο

oi-tainies-pou-tha-doume-ton-ioulio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Από την ροζ πανδαισία της «Barbie» μέχρι τις παλιές κλασικές ταινίες.

Βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και τα θερμόμετρα έχουν πάρει φωτιά, όπως και τα θερινά. Ο Ιούλιος δεν είναι κατεξοχήν ένας πλήρης κινηματογραφικός μήνας.  Πάντως φέτος δεν το λες και ότι έχουμε ξεμείνει από επιλογές, αν και αναμφισβήτητα η πλέον αναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού, «Oppenheimer», αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στα τέλη Αυγούστου.

Μέχρι τότε τι βλέπουμε όμως;

«Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One»

Στο έβδομο μέρος του franchise «Mission: Impossible», ο Ethan Hunt (Τομ Κρουζ) και η έμπιστη ομάδα μυστικών πρακτόρων του που ταξιδεύουν στον κόσμο μαθαίνουν για ένα θανατηφόρο νέο όπλο που θα μπορούσε να προκαλέσει… χμ ας περιμένουμε την ταινία για να μάθουμε.

Οι ταινίες «Mission: Impossible» άλλωστε δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ιστορία, όσο με την ίδια την περιπέτεια και τον Τομ Κρουζ να κάνει αδιανόητα πράγματα.

Σε αυτή την περίπτωση, οδηγεί μια μοτοσικλέτα από την άκρη ενός γκρεμού στη Νορβηγία και πέφτει από 4.000 πόδια πριν ανοίξει το αλεξίπτωτό του

Η ταινία προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Ιουλίου.

«Bird Box Barcelona»

Το ισπανικό spin-off της ταινίας «Bird box» με την Σάντρα Μπούλοκ μας μεταφέρει στη Βαρκελώνη, σε μια περίοδο που κάτι κακό έχει βρει την ανθρωπότητα. Η πρώτη ταινία συνέβαλε σημαντικά στην καθιέρωση της πλατφόρμας ως παραγωγού της ποπ κουλτούρας, και η δεύτερη φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία της πρώτης.

Η ταινία δεν είναι σίκουελ και διαδραματίζεται παράλληλα με την πρώτη ταινία σε ένα παράλληλο χρονοδιάγραμμα. Τα γεγονότα και των δύο ταινιών συμβαίνουν ταυτόχρονα. Αυτή τη φορά, είναι ο Sebastián (Μάριο Κάσας) περιηγείται στους δρόμους της Βαρκελώνης προσπαθώντας να αποφύγει την άγνωστη αλλά θανατηφόρα απειλή.

Η ταινία προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix στις 14 Ιουλίου.

«Barbie»

Έχει κάνει θόρυβο και έχει προκαλέσει μία ρομαντική ροζ πανδαισία συνοδευόμενη από ένα WTF. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και επιτέλους θα δούμε τι είναι αυτό που οραματίστηκε η ταλαντούχα σκηνοθέτης Γκρέτα Γκέργουιγκ αποφάσιζε να κάνει τη συγκεκριμένη ταινία: την «Barbie» σε live action ταινία (σε δική της σκηνοθεσία και σενάριο που υπογράφει μαζί με τον Νόα Μπάουμπακ).

Όπως το έθεσε άλλωστε και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μάργκοτ Ρόμπι «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι φανς της Barbie. Και στην πραγματικότητα, δεν αδιαφορούν απλώς, αλλά μισούν τη Barbie».

Στην ταινία η Μπάρμπι και ο Κεν (Ράιαν Γκόσλινηκ) έχοντας κουραστεί από την καθημερινότητά τους στην Barbieland (όπου όλοι ονομάζονται Μπάρμπι και Κεν), θα ζήσουν μια περιπέτεια εκτός της πατρίδας τους, και θα βρεθούν στον πραγματικό κόσμο, προς μεγάλη ενόχληση ενός στελέχους της Mattel που υποδύεται ο Γουίλ Φέρελ.

Η ταινία προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου.

«They Cloned Tyrone»

Ο Ζουέλ Τέιλορ χαρακτηρίζει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ως το είδος της κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας υψηλής σύλληψης που θα μπορούσε να απολαύσει κανείς βλέποντας «το Truman Show πίνοντας ένα μπουκάλι βότκα». Χμ…

Οι τρεις ήρωές του, τους οποίους υποδύονται οι Τζον Μπογιέγκα, Τζέιμι Φοξ και Τιόνα Πάρις, ανακαλύπτουν ένα μυστικό εργαστήριο κάτω από ένα παντοπωλείο όπου κυβερνητικοί επιστήμονες διεξάγουν πειράματα κλωνοποίησης. Βέβαια αυτοί οι τρεις δεν είναι τέρατα σταθερότητας, ούτε αφοσιωμένοι ερευνητές.

«Πάντα αστειευόμασταν για το ποιος θα έκανε τους πιο άστοχους ντετέκτιβ, τους χειρότερους πιθανούς υποψηφίους για να βρεθούν στη μέση μιας συνωμοσίας», έχει πει ο σκηνοθέτης. Και τελικά επέλεξε ένα έμπορο ναρκωτικών ένα μαστροπό και μια σεξεργάτρια.

Η ταινία προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix στις 21 Ιουλίου.

Οι παλιές καλές ταινίες

«Διακοπές στη Ρώμη», «Λούστρο παπουτσιών», «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», «Ο Δράκος του Ντίσελντορφ» είναι μερικές μόνο από τις κλασικές ταινίες που αναμένονται μέσα στον Ιούλιο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πάρτε ποπ κορν και μπύρα και διαλέξτε!

Ιωάννα Βαρδαλαχάκη / [email protected]