Οι καλύτερες ταινίες για να δεις τον Αύγουστο

tainies
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Από τον κινηματογραφικό μονόδρομο «Oppenheimer» μέχρι το «Gran Turismo».

Εντάξει, ο (κινηματογραφικός) πλανήτης γυρίζει ακόμα γύρω από το Barbenheimer, όπως ονομάστηκε η ταυτόχρονη παγκόσμια κινηματογραφική κυκλοφορία των ταινιών μπλοκμπάστερ «Barbie» και «Oppenheimer» στις 21 Ιουλίου του 2023. Στην Ελλάδα έχουμε για την ώρα την ευκαιρία να απολαύσουμε μόνο την «Barbie», καθώς η ταινία «Oppenheimer» αναμένεται στο τέλος του Αυγούστου. Είναι αναμφισβήτητα η πλέον αναμενόμενη, κάνοντας τους σινεφίλ να μην κρατιούνται. Δεν είναι όμως η μοναδική αξιοσημείωτη πρόταση του μήνα.

Πάμε να δούμε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αυγούστου;

«Red, White & Royal Blue»

Ρομαντική κομεντί για ένα ζευγάρι που το ένα μέλος είναι από την Βρετανία και το άλλο από τις ΗΠΑ έχουμε ξαναδεί. Η βασική διαφορά στην ταινία είναι πως η σχέση είναι ομοφυλοφιλική. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Κέισι Μακκουίστον και ακολουθεί την ιστορία του Alex (Τέιλορ Ζαχάρ Περέζ), τον γιο της προέδρου των ΗΠΑ (Ούμα Θέρμαν) και του  πρίγκιπα Henry (Νίκολας Γκάλιτζιν), εγγονό του Βρετανού βασιλιά (Στίβεν Φράι ). Σκηνοθέτης του είναι ο Μάθιου Λόπεζ López, ο οποίος έχει κερδίσει ένα βραβείο Tony για το έργο του, «The Inheritance».

Προβάλλεται στις 11 Αυγούστου, στο Prime Video.

«Heart of Stone»

Ταινία δράσης με μυστικούς πράκτορες και την Γκαλ Γκαντότ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προορισμένη ως η πρώτη ταινία ενός franchise, το «Heart of Stone» συστήνει τον Γκαντότ ως Rachel Stone, μια κατάσκοπο που προσπαθεί να αποτρέψει να πέσει στα χέρια του εχθρού η ισχυρή συσκευή Heart. Ο «τεράστιος» τίτλος επομένως προέρχεται από την συσκευή και την πράκτορα (το επίθετό της είναι Stone θυμίζουμε): Heart of Stone.

 «Αυτό για το οποίο Γκαλ Gal και οι παραγωγοί μίλησαν πολύ ήταν ότι ήθελαν η Rachel να μην είναι ένας χαρακτήρας γυναίκας ηθοποιού που υποδύεται ένα είδος ανδρικού χαρακτήρα, αλλά μια γυναίκα στην καρδιά αυτού που ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο», έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τομ Χάρπερ. «Έχει συναισθήματα, τα βρίσκει δύσκολα. Δεν είναι απλό. Οι σχέσεις είναι πραγματικές και υπάρχει πάντα ένα είδος συναισθηματικής πραγματικότητας σε όλη τη διαδρομή».

Προβάλλεται στις 11 Αυγούστου, στο Netflix.

«Gran Turismo»

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό racing βιντεοπαιχνίδι του PlayStation.

Στην ταινία της Sony Pictures, η οποία βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, πρωταγωνιστεί ο Άρτσι Μαντέκουε στον ρόλο ενός gamer, ειδικού στον προσομοιωτή οδήγησης Gran Turismo, στον οποίο δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί σε αγώνα ταχύτητας με πραγματικά με αυτοκίνητα, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του.

Στο καστ βρίσκουμε δύο μεγάλα ονόματα, του Ντέιβιντ Χάρμπουρ και του Ορλάντο Μπλουμ. Σκηνοθετεί ο Νιλ Μπλοκαμπ (District 9).

Προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 17 Αυγούστου.

«Oppenheimer»

Η φήμη της ταινίας προηγείται. Ο Κρίστοφερ Νόλαν καταπιάνεται με άλλη μία ιστορία γύρω από τις συγκλονιστικές επιστημονικές εξελίξεις στον κόσμο, αυτή του «πατέρα της ατομικής βόμβας», του φυσικού Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ (Κίλιαν Μέρφι). Για πρώτη φορά, ωστόσο, ο σπουδαίος σκηνοθέτης αποφασίζει να κάνει μια βιογραφική ταινία γύρω από το πρόσωπο του διάσημου επιστήμονα. Στο καστ, πέρα από τον μεταμορφωμένο Κίλιαν Μέρφι, βρίσκουμε την Έμιλι Μπλαντ στο ρόλο της συζύγου του, αλλά και τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ματ Ντέιμον και Φλόρενς Πιου.

Ο Νόλαν αποφασίζει να αφηγηθεί την ιστορία της ατομικής βόμβας μέσα από τα μάτια του Οπενχάιμερ, όχι μόνο μέσα από τις εμπειρίες του αλλά και από τις ανησυχίες του, επιλογή που, σύμφωνα με τις κριτικές, δίνει στην ταινία ένα σύγχρονο και επείγον μήνυμα.

Γενικά τα λόγια είναι περιττά, και απλώς αναμένουμε να ξεκινήσει η προβολή της και στην Ελλάδα.

Προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Αυγούστου

«Demeter: Η Αφύπνιση Του Κακού» Προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Αυγούστου

Η ιστορία προέρχεται από το σύμπαν του Δράκουλα αλλά δεν βασίζεται σε ολόκληρο το έργο του Μπραμ Στόκερ, αλλά μονάχα σε ένα κεφάλαιο που αφορά το πλήρωμα ενός πλοίου,  με το όνομα Ντιμίτερ, που στοιχειώνεται από τον θρυλικό βρικόλακα ενώ βρίσκεται καθ' οδόν προς το Λονδίνο. Τα γεγονότα στο βιβλίο αναφέρονται σε αποκόμματα εφημερίδων και ένα σύντομο ημερολόγιο καπετάνιου. Η ταινία τα χρησιμοποιεί και προσπαθεί να καλύψει τα κενά όσων συνέβησαν μεταξύ της αναχώρησης του πλοίου και της μυστηριώδους άφιξής του στο λιμάνι, όταν τελικά το πλήρωμα δεν βρίσκεται πουθενά. Σκηνοθετεί ο Αντρέ Έβρενταλ.

Προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Αυγούστου

Ιωάννα Βαρδαλαχάκη / [email protected]