Οι σειρές που θα μας κάνουν παρέα στις διακοπές τον Αύγουστο

only-murders-in-the-building
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Από το σιγουράκι «Only Murders in the Building» μέχρι τις νέες σειρές που τολμούν να μας κλείσουν μέσα αυγουστιάτικα.

Το καλοκαίρι έχει φτάσει στο πικ του. Είτε θέλεις να χαλαρώσεις στο σπίτι μετά από τις βουτιές της ημέρας είτε αναζητάς παρηγοριά γιατί είσαι ακόμα στην καυτή Αθήνα, οι επιλογές στις πλατφόρμες streaming είναι πάνω από ικανοποιητικές.

Ήδη το Netflix μας έχει πετάξει τυράκι με τον νέο κύκλο μιας από τις πιο τρυφερές σειρές που έχουν προβληθεί στην πλατφόρμα, το «Heartstopper». Την ίδια ώρα, το Disney+ πάει να μας δελεάσει άσχημα με τον τρίτο κύκλο του «Only Murders in the Building», μιας σειράς που έχει δημιουργήσει τον δικό της μύθο και ένα μεγάλο φανατικό. Πέρα όμως από τις ήδη γνωστές και αγαπημένες έρχονται επίσης νέες σειρές, όπως το «Harlan Coben's Shelter» ή το «Strange Planet».

«Heartstopper»

Αν έχεις δει τον πρώτο κύκλο, δεν γίνεται να μην σε έχει συνεπάρει. Αν δεν τον έχεις δει, εσύ χάνεις. Η βρετανική σειρά έλαμψε μέσα στην απλότητά της και έγινε παγκόσμια επιτυχία. Άλλωστε για να αγαπήσει το κοινό μια ιστορία δεν χρειάζεται πολλά. Φτάνουν οι αληθινές ιστορίες που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά.

Στον πρώτο κύκλο είδαμε το πώς μπερδεύεται και προβληματίζεται ο Νικ (Κιτ Κόνορ) όταν έρχεται πιο κοντά με τον συμμαθητή τους Τσάρλι (Τζο Λοκ). Τελικά κάνει come out στην μητέρα του, την οποία υποδύεται η Ολίβια Κόλμαν, και εμείς απολαμβάνουμε μια από τις πιο όμορφες στιγμές του streaming: μια μάνα να ζητάει συγγνώμη από το παιδί της αν αυτό ένιωσε ότι δεν μπορούσε να της μιλήσει ανοιχτά.

Στον δεύτερο κύκλο, τα δύο αγόρια είναι πλέον ζευγάρι, αλλά συνειδητοποιούν ότι είναι αρκετά περίπλοκα τα πράγματα καθώς ο Νικ δυσκολεύεται να μιλήσει στο ευρύτερο περιβάλλον του για την σεξουαλική του ταυτότητα. Όχι ότι το χρωστάει και σε κανένα.

Μένει να δούμε αν η σειρά θα διατηρήσει την ζεστασιά της και το πραγματικό ενδιαφέρον που έχει δείξει στα θέματα της αποδοχής των LGBTQ+ χαρακτήρων της.

Η σειρά είναι ήδη διαθέσιμη στο Netflix.

«The Lost Flowers of Alice Hart»

Η νέα σειρά μυστηρίου του Amazon Prime διαδραματίζεται στην Αυστραλία και ξεκινά όταν η εννιάχρονη Άλις (Αλίλα Μπράουν) βλέπει το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες, με τους δύο της γονείς να χάνουν τη ζωή τους. Η μικρή μετακομίζει στη φάρμα λουλουδιών που ανήκει στη γιαγιά της, την αινιγματική Τζούνι (Σιγκούρνεϊ Γουίβερ). Η φάρμα λειτουργεί επίσης ως καταφύγιο για γυναίκες με προβλήματα.

Φυσικά τα πράγματα δεν κυλάνε ομαλά για την Άλις που αρχίζει να αποκαλύπτει τα πολλά οικογενειακά μυστικά που θα την στοιχειώσουν ως ενήλικη (την οποία πλέον υποδύεται η Αλίσια Ντέμπναμ Κάρεϊ), όταν αρχίζει να επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος.

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Χόλι Ρίνγκλαντ για το 2018, η σειρά εκμεταλλεύεται τα τοπία της Αυστραλίας, από το αγρόκτημα μέχρι την παραλία και την έρημο.

Νέα επεισόδια προβάλλονται ήδη κάθε εβδομάδα στο Amazon Prime.

«Only Murders in the Building»

Το κόνσεπτ της σειράς διαθέτει λίγο μυστήριο, λίγο χιούμορ, εξαιρετικούς χαρακτήρες και μια δόση αυτοσαρκασμού για τους ήρωες (φίλους και συνεργάτες σε podcast για δολοφονίες) των Στιβ Μάρτιν, Μάρτιν Σορτ και Σελένα Γκόμεζ που ζουν σε ένα κτίριο της Νέας Υόρκης που είναι επιρρεπές στις δολοφονίες.

Μετά από δύο απολαυστικούς κύκλους, είναι εύλογη η ανησυχία μήπως η σειρά αρχίζει να ξεχειλώνει. Πώς απαντάνε οι δημιουργοί της; Φέρνοντας στο καστ Μέριλ Στριπ. Ε δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να ψηθούμε.

Η πλοκή του νέου κύκλου έκανε την εισαγωγή της στο τέλος του δεύτερου όταν ο ήρωας του Σορτ (Όλιβερ) ανέβασε μια νέα παράσταση με πρωταγωνιστή τον Μπεν Γκλέντροι (Πολ Ραντ), ο οποίος πέφτει νεκρός επί σκηνής το βράδυ της πρεμιέρας.

Πώς μπαίνει όμως στο παιχνίδι η Μέριλ Στριπ; Υποδύεται μια πολύ καλή αλλά κατά κάποιο τρόπο αποτυχημένη ηθοποιό που συμμετέχει στην παράσταση και βρίσκεται στο επίκεντρο των τριών ηρώων, που φυσικά αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν την δολοφονία.

Στην Ελλάδα η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+ από τις 8 Αυγούστου.

«Strange Planet»

Η animation σειρά απευθύνεται σε ενήλικες και διαδραματίζεται σε έναν πλανήτη σαν τον δικό μας, αλλά με γαλάζια πλάσματα αντί για ανθρώπους. Αυτά τα πλάσματα απεικονίζονται στην καθημερινότητά τους με γνωστούς όρους για την ανθρωπότητα. Κοινώς δεν μοιάζει μόνο ο πλανήτης με τον δικό μας, αλλά και ο τρόπος ζωής αυτών των πλασμάτων μοιάζει με τον δικό μας, αναδεικνύοντας έτσι την ανόητη φύση της σύγχρονης ζωής.

Είναι δημιουργία του Νέιθαν Πάιλ (βασίζεται στο webcomic και μπεστ σέλερ graphic novel του) και του Νταν Χάρμον (ο οποίος ήταν πίσω από το  «Community» ενώ είναι ένας από τους δημιουργού του «Rick and Morty»).

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο AppleTV+ από τις 9 Αυγούστου.

«Painkiller»

Σειρά φαντασίας που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα καταπιάνεται με την κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ. Βασίζεται σε δύο αξιοσέβαστα βιβλία μη μυθοπλασίας, το «Empire of Pain» του Πάτρικ Ράντεν Κιφ και το Pain Killer Μπάρι Μάιερ.

Η σειρά, που ακολουθεί τους δράστες, τα θύματα και μια ερευνήτρια που ψάχνει την αλήθεια, δεν συνιστά από την αρχή ως το τέλος ένα «βαρύ» δράμα. Αν θέλουμε οι άνθρωποι να εμπλακούν, πρέπει να υπάρχει ένα στοιχείο ψυχαγωγίας», όπως το έθεσε ο Πίτερ Μπεργκ, ο οποίος σκηνοθέτησε και τα έξι επεισόδια.

Στο καστ βρίσκουμε τον Μάθιου Μπρόντερικ να υποδύεται τον πραγματικό χαρακτήρα του Ρίτσαρντ Σάκλερ, πρόεδρο της Purdue Pharma (η οποία είναι σήμερα σε πτώχευση μετά από χιλιάδες αγωγές), της εταιρείας πίσω από το ισχυρό αναλγητικό OxyContin,. Στη σειρά πρωταγωνιστεί επίσης η Ούζο Αντούμπα, η οποία υποδύεται μια ανακρίτρια στο γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ. Ο χαρακτήρας της αποτελεί έναν συνδυασμό των πραγματικών ερευνητών. Στη σειρά εμφανίζεται επίσης ο Τέιλορ Κιτς, ο οποίος υποδύεται έναν φανταστικό χαρακτήρα του οποίου ο τραυματισμός στην εργασία οδηγεί στον εθισμό στα οπιοειδή.

Η σειρά προβάλλεται στο Netflix από τις 10 Αυγούστου.

«Harlan Coben's Shelter»

Οι σειρές που βασίζονται στα μυθιστορήματα του Χάρλαν Κόμπεν είναι και πολλές και επιτυχημένες.

Το «Shelter» ακολουθεί την σκοτεινή πλευρά της υποτιθέμενης ειρηνικής ζωής των προαστίων.

Η ιστορία ακολουθεί ένα έφηβο ήρωα, τον Μίκυ Μπολιτάρ (Τζέιντεν Μάικλ), ο οποίος μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του ξεκινάει μια νέα ζωή στο Κάσελτον του Νιου Τζέρσεϊ. Εκεί βρίσκεται γρήγορα μπλεγμένος στη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας νέας μαθήτριας στο σχολείο του, της Άσλεϊ Κεντ, ενώ παράλληλα μια ηλικιωμένη γυναίκα του λέει ότι ο πρόσφατα νεκρός πατέρας του είναι ακόμα ζωντανός. Με τη βοήθεια των φίλων του, ο Μίκυ αποφασίζει να βρει την Άσλεϊ και να λύσει το μυστήριο.

Η σειρά προβάλλεται στο Amazon Prime από τις 18 Αυγούστου.

«Star Wars: Ahsoka»

Στο τελευταίο live-action spinoff του Star Wars, η Ροζάριο Ντόσον πρωταγωνιστεί ως η πολεμίστρια Ahsoka, η οποία ανήκει στη φυλή των Togruta. Η ηρωίδα εμφανίστηκε πρόσφατα στα επεισόδια των «The Mandalorian» και «The Book of Boba Fett».

Τοποθετημένη χρονικά μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας, η νέα σειρά, διάρκειας οκτώ επεισοδίων, ακολουθεί την Ασόκα να «διερευνά μια ανερχόμενη απειλή στον ευάλωτο γαλαξία».

Στη σειρά θα εμφανιστεί ένας μυστηριώδης Inquisitor. Για καιρό υπήρχε η θεωρία στους φανς του franchise ότι θα εμφανιστεί ο Galen Marek (Starkiller) από το «Star Wars: The Force Unleashed». Έπειτα ανακοινώθηκε ότι ο Inquisitor ονομάζεται Marrok και περιγράφεται ως εξής:  «κάποτε κυνηγούσε κάποτε Τζεντάι για την Αυτοκρατορία, αλλά πλέον ο Μόργκαν Έλσμπεθ έχει προσλάβει τον  μυστηριώδη Marrok για να συνεχίσει την σκοτεινή αποστολή του».

Μετά από αυτό, οι φανς πείστηκαν ότι η ομοιότητα μεταξύ των ονομάτων «Marrok» και «Marek» είναι κάτι παραπάνω από σύμπτωση. Βέβαια το μυστήριο θα λυθεί στα τέλη Αυγούστου όταν κάνει την πρεμιέρα της η σειρά.

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+ από τις 23 Αυγούστου.

Ιωάννα Βαρδαλαχάκη / [email protected]