Πέθανε η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου

mairi-xronopoulou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου.

Η μεγάλη σταρ του κινηματογράφου νοσηλευόταν από τις 2 Οκτωβρίου στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», έπειτα από πτώση μέσα στο σπίτι της. Η γνωστή ηθοποιός είχε πέσει από σκαλιά, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και να διασωληνωθεί. Έδωσε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Mαίρη Χρονοπούλου ήταν μία από τις πιο γνωστές ηθοποιούς, μία ιστορική γυναικεία μορφή του θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου. Εκτός από την τηλεόραση και το θέατρο, έχει παίξει σε σειρές στην τηλεόραση αλλά έχει κάνει καριέρα και στο τραγούδι.

Γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1933 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε στο «Χαρούμενο ξεκίνημα» του Ντίνου Δημόπουλου, το 1954, σε παραγωγή της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο «Τελευταίο ψέμα» του Μιχάλη Κακογιάννη, πάλι στη Φίνος Φιλμ.

                                                              Διαβάστε περισσότερα