Αποχαιρετάμε τον αγαπημένο Matthew Perry με 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε γι’ αυτόν

matthewperry
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Σε όλους εσάς που τα «Φιλαράκια» ήταν το αποκούμπι σας, η επιλογή του Netflix που θα σας έκανε να ξεχάσετε μια δύσκολη ημέρα και ο Chandler ο αγαπημένος σας clumsy χαρακτήρας, που η απουσία του πλέον σκοτείνιασε αυτή την ιεροτελεστία, ένα ζεστό pat-pat στην πλάτη. Σας καταλαβαίνουμε, νιώθουμε ότι τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου δεν θα είναι ποτέ πια τα ίδια και μοιραζόμαστε μαζί σας αυτά που ίσως δεν γνωρίζατε για τον δημοφιλή κωμικό, από τους πιο ταλαιπωρημένους, αλλά ταυτόχρονα και πιο αγαπημένους της γενιάς του.

Δεν μπορούσε να δει τον εαυτό του στα «Φιλαράκια»
Ο Matthew Perry αποκάλυψε πριν 1 χρόνο σε συνέντευξή του στον Tom Power ότι δεν μπόρεσε ποτέ να παρακολουθήσει τον εαυτό του στα «Φιλαράκια», καθώς μπορούσε σε κάθε σεζόν να ξεχωρίσει από την εμφάνισή του σε ποια φάση του εθισμού του στο αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες βρισκόταν. «Όταν είχα παραπάνω κιλά ήταν λόγω του αλκοόλ» είχε πει, ενώ στα λίγα κιλά η αιτία ήταν τα χάπια και όταν είχε αφήσει μούσι, διένυε τη φάση υπερκατανάλωσης χαπιών. Αναφέρει, μάλιστα ότι είχε θέσει κανόνα στον εαυτό του να μην πιει ποτέ στα γυρίσματα, κάτι που τήρησε, αν και πήγαινε φορές με έντονο hangover και τρέμουλο.

Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο δίπλα στον River Phoenix
Μπορεί ο πρώτος του ρόλος να ήρθε το 1979 στην τηλεοπτική σειρά 240-Robert, αλλά το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη έγινε το 1988 με την ταινία A Night in the Life of Jimmy Reardon του William Richert με πρωταγωνιστή τον River Phoenix.  

Είχε σχέση για 6 μήνες με την Julia Roberts
Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι στα γυρίσματα της σειράς όπου η Roberts έκανε cameo εμφάνιση και χώρισαν το 1996. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, ο λόγος ήταν για ακόμη μια φορά οι εθισμοί του και το γεγονός ότι δεν ένιωθε αρκετός για τη διάσημη ηθοποιό.

Η πολιτική του ιδεολογία κινούνταν προς τα αριστερά
Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, πολιτικά και ιδεολογικά βρισκόταν κεντροαριστερά.

Είχε μπλεχτεί σε καβγά με τον πρωθυπουργό του Καναδά
Ο Perry ζούσε μεταξύ Ottawa, Montreal και Toronto με τη μητέρα του που ήταν από τον Καναδά και δούλευε ως γραμματέας του τότε πρωθυπουργού Pierre Trudeau, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, Justin Trudeau. Ο Matthew Perry θυμάται πως είχε μπλεχτεί σε καβγά στο σχολείο με τον Justin Trudeau σε ηλικία 10-11 ετών και μάλιστα ο Trudeau του είχε απαντήσει μέσω social media να ξαναβρεθούν για ρεβάνς, γιατί «ποιος δεν θέλει να δώσει μια μπουνιά στον Chandler»;

Η αγάπη του ήταν το τένις
Τον γνωρίζουμε ως ηθοποιό και ταλαντούχο κωμικό, αλλά η αγάπη του ήταν πάντα το τένις. Συμμετείχε μάλιστα σε διάφορα αθλήματα ως παιδί, παίρνοντας αρκετές διακρίσεις.

Συμμετείχε στη διαμόρφωση του Chandler
Ο Chandler δεν ήταν απλώς ένας χαρακτήρας για τον Matthew Perry κι όπως έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του έβλεπε συχνά τον εαυτό του στο ρόλο. Συμμετείχε, μάλιστα, ενεργά στη διαμόρφωσή του καθώς συνέβαλλε συνεχώς στα αστεία που έκανε ο Chandler, ενώ ήταν ο μοναδικός από τους πρωταγωνιστές που καθόταν τακτικά με τους σεναριογράφους.

Παραλίγο να έχανε τον ρόλο του Chandler
Όταν ήρθε στα χέρια του το σενάριο για μια νέα σειρά που τότε λεγόταν “Friends like Us”, ο Perry είχε ήδη δεχτεί μια δουλειά στον πιλότο του “LAX 2194” που αφορούσε υπαλλήλους φορτοεκφόρτωσης αποσκευών στο έτος 2194. Φορούσε φουτουριστικά ρούχα και ουσιαστικά υποδυόταν έναν υπάλληλο που ξεχώρισε τις βαλίτσες εξωγήινων και όσο κι αν του άρεσε το σενάριο και ο ρόλος στα «Φιλαράκια», ήταν δεσμευμένος από τη σειρά που ήδη εργαζόταν. Για καλή του τύχη, ένα στέλεχος του Fox που είδε τον πιλότο του “LAX 2194” την αποκάλεσε τη «ό,τι χειρότερο έχει δει ποτέ». Κι έτσι ο Perry ήταν πλέον ελεύθερος να μεταμορφωθεί σε Chandler.

Είχε crush με την Jennifer Aniston
Έχει αναφερθεί σε συνεντεύξεις του για τον έρωτα που είχε για την Jennifer Aniston τα πρώτα χρόνια των γυρισμάτων. Της είχε ζητήσει, μάλιστα, να βγουν, αλλά η ίδια είχε προτιμήσει να παραμείνουν φίλοι. Ο ίδιος, ωστόσο, έχει παραδεχτεί ότι τη «χάζευε» στα γυρίσματα.

Ήθελε τα «Φιλαράκια» να βοηθήσουν ανθρώπους
Είχε πει πολλές φορές πως όταν πεθάνει, δεν θέλει να τον θυμούνται μόνο για τα «Φιλαράκια», αλλά ως έναν άνθρωπο που έζησε καλά, αγαπήθηκε και συνεχώς αναζητούσε. Ωστόσο, θα ήθελε η δημοφιλής σειρά να μπει στη λίστα με τα πράγματα που έκανε για να βοηθήσει τους ανθρώπους.

Βρίσκεται ήδη.