«Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου»: Τι θα δούμε στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς

sineeleusis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Έρχεται το 2ο τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς με ανεξίτηλες στιγμές της 2023 Ελευσίς στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας και τη Ζάκρο του Φίλιππου Κουτσαφτή.

Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στον Πολυχώρο Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το δεύτερο τριήμερο του έργου Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου, που περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Μετά την επιτυχία της πρώτης σειράς προβολών αφιερωμένης στους Ανθρώπους και την Κοινωνία της Ελευσίνας, το δεύτερο θεματικό τριήμερο (29 έως 31 Μαρτίου) αντλεί έμπνευση από την μυθική γεωγραφία των αρχαιολογικών χώρων και παρουσιάζει ανεξίτηλες στιγμές από την οπτική τεκμηρίωση εμβληματικών δράσεων της 2023 Ελευσίς που έλαβαν χώρα στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας (Μυστήριο 11 ΜΑ, Μυστήριο 14 Human Requiem in Eleusis, Μυστήριο 20 Performing Arts Initiator - Αφηγηματική Αρχαιολογία). Ξεχωριστή στιγμή και η προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ “Ζάκρος” του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της επίμονης και μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.

Μετά από δύο δεκαετίες χωρίς κινηματογραφική αίθουσα, η μεγάλη οθόνη του ιστορικού και πλήρως αποκατεστημένου χώρου του Σινέ Ελευσίς ρίχνει ξανά κινηματογραφικό φως στην πόλη της Ελευσίνας. Μετά την θερμή υποδοχή του IN SITU REALITIES – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ελευσίνας, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της χρονιάς του τίτλου της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οι προβολές που εντάσσονται στο Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου παίρνουν τη μορφή μιας αποφασιστικής χειρονομίας που επιδιώκει την οργανική και λειτουργική ενσωμάτωση του Σινέ Ελευσίς στην πολιτιστική καθημερινότητα της πόλης, της ευρύτερης ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής πραγματικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το τρίτο θεματικό κινηματογραφικό τριήμερο (12 έως 14 Απριλίου) θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πρόγραμμα προβολών 2ου τριημέρου
29 έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΙΝΕ ΕΛΕΥΣΙΣ | Κεντρική Αίθουσα

Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00
ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ (2024, 10΄) - WORK IN PROGRESS

Σύλληψη: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Δημιουργία ντοκιμαντέρ: Μαρία Γαϊτανίδη

ΜΑ (2023, 37΄) - ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Σύλληψη - σκηνοθεσία: Romeo Castellucci
Κινηματογράφηση: Νίκος Νικολόπουλος

HUMAN REQUIEM (2023, 24΄)  - WORK IN PROGRESS
Σύλληψη - σκηνοθεσία: Jochen Sandig JOCHEN SANDIG
Κινηματογράφηση: Stefan Talneau

Info
Προπώληση
9 έως 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
Πολυχώρος Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς (Κεντρική Αίθουσα)
Εισιτήρια: 5€ γενική είσοδος (μία προβολή), 3€ μειωμένο (μία προβολή), 8€ ημερήσιο εισιτήριο (δυο προβολές)

Επόμενο τριήμερο: 12 έως 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024