«Back to Black»: Τι λένε οι δημιουργοί της βιογραφικής ταινίας για την Amy Winehouse

amy-winehouse-back-to-black
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Η βιογραφική ταινία μεγάλου μήκους παρακολουθεί την πορεία προς την αποθέωση από το κοινό της Winehouse, εστιάζοντας παράλληλα στο πώς διαμορφώθηκαν οι σχέσεις με την οικογένειά της αλλά κα ιμε τον πρώην σύζυγό της, Blake Fielder-Civil.

Οι στίχοι και η μουσική της Amy Winehouse ήταν ο «οδηγός» για τον σκηνοθέτη Sam Taylor-Johnson που έφερε την ιστορία της αείμνηστης τραγουδίστριας στην οθόνη με το «Back to Black».Έρχεται σχεδόν 13 χρόνια αφότου η έξι φορές νικήτρια του βραβείου Grammy πέθανε από δηλητηρίαση από το αλκοόλ, σε ηλικία 27 ετών. Θεωρούμενη ως μία από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της γενιάς της, ο πρόωρος θάνατος της συγκλόνισε τον κόσμο της μουσικής.

Η αφήγηση της ιστορίας από τη σκοπιά της Winehouse ήταν απαραίτητη για τον Taylor-Johnson.

«Ήθελα απλώς να είναι στην άποψη της, να της δώσω πίσω τη σκέψη της γιατί ένιωθα ότι της είχε αφαιρεθεί και είχε γίνει θύμα της τραγωδίας της», είπε στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο την Δευτέρα.

«Ένιωθα ότι ήθελα να το κάνω μέσα από τα λόγια της, τη μουσική της, κάπως σαν να έφερε τη μουσική πίσω στη ζωή και τη γιόρτασε ξανά, και αυτό το ένιωθα τόσο σημαντικό. Ένιωθα ότι το άξιζε αυτό».

Η Βρετανίδα ηθοποιός Marisa Abela υποδύεται τη Winehouse, έναν ρόλο που βρήκε τρομακτικό αλλά και υπέροχο.

«Δεν παίρνεις ρόλους όπως αυτόν κάθε μέρα. Και αυτό δεν οφείλεται στο ότι είναι η Amy Winehouse, ένας θρύλος»

«Ήταν έξυπνη και αστεία και τολμηρή και γενναία, αλλά και απίστευτα ευάλωτη και συναισθηματική και αυτό ήθελα να φέρω στο ρόλο. Ήθελα να... υπενθυμίσω στους ανθρώπους την ευπάθεια της Amy, του κοριτσιού πίσω από τη μουσική.»

Η Abela, 27, που ερμηνεύει τα τραγούδια της τραγουδίστριας «Rehab» στην ταινία είπε ότι έκανε καθημερινά μαθήματα τραγουδιού για τέσσερις μήνες και μελέτησε τους στίχους της Winehouse για την προετοιμασία του ρόλου.

Το «Back to Black» εγκρίθηκε από την οικογένεια Amy Winehouse και ο Taylor-Johnson συναντήθηκε επίσης με τους γονείς της Winehouse.

«Δεν χρειαζόμουν την έγκριση κανενός. Και αυτό είναι σημαντικό για μένα να το πω γιατί είναι επίσης σημαντικό να δηλώσω ότι έκανα ακριβώς την ταινία που ήθελα να κάνω. Είχα όλες τις μουσικές εγκρίσεις. Αλλά ήθελα να συναντηθώ με την οικογένεια από σεβασμό για "το γεγονός ότι έκανα μια ταινία για την κόρη τους και ένιωθα λάθος που δεν συναντήθηκα μαζί τους. Και το γεγονός ότι το έχουν εγκρίνει από τότε που το είδαν, είναι πολύ καλό», είπε ο Taylor-Johnson.

Το «Back to Black» ξεκινάει την παγκόσμια κινηματογραφική του κυκλοφορία στις 11 Απριλίου.

Πηγή: cnn.gr