«Take a Trip»: Οι προβολές της πολυβραβευμένης ταινίας συνεχίζονται

-take-a-trip-trip
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Για 30 εβδομάδες οι θεατές γεμίζουν τον κινηματογράφο Studio new star art cinema παρακολουθώντας μία ιδιαίτερη ταινία με την φόρμα του ντοκιμαντέρ.

Η ταινία Take a Trip συνεχίζει την βραβευμένη της διαδρομή έχοντας ταξιδέψει σε περισσότερες από 35 χώρες ,έχοντας κερδίσει 55 βραβεία (σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ, μουσικής, κειμένου και αφήγησης) με 120 επίσημες συμμετοχές σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο

Η ταινία έχει εξασφαλίσει διανομή και προβάλλεται σε Αμερική και Καναδά στις δημοφιλείς κινηματογραφικές πλατφόρμες Web, Android, iOS, Roku, Chromecast, Google Play Store, Amazon Fire TV, LG TV, Apple TV, Google TV,  Android TV, Samsung TV.

Με επίκεντρο την Αγγλία, συντροφιά με τα κείμενα της Βασιλικής Κάππα, εξερευνούμε το ταραγμένο παρελθόν της πόλης την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, όταν οι ουρανοί του Λονδίνου γέμιζαν με καπνούς και τα σιδερένια πουλιά της Luftwaffe σκορπούσαν τον θάνατο στους δρόμους του Λονδίνου.  Επιστρέφοντας στο παρόν, ανάμεσα στους σταθμούς των τρένων και τις όχθες του Τάμεση, το Westminster και το Camden Town, το Βρετανικό μουσείο και το Hyde Park, συμπορευόμαστε με τους αγωνιστές που μάχονται για μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα, που διαδηλώνουν κατά της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού και για μια αναβαθμισμένη παιδεία, χωρίς την οποία είμαστε καταδικασμένοι να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Το «Take a Trip» είναι μια ταινία που ξεφεύγει από τα στενά πρότυπα μιας τυπικής ντοκιμαντερίστικης κινηματογράφησης. Δεν είναι η διεύθυνση φωτογραφίας και οι τεχνικές της, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του πανοράματος. Είναι η εσωτερική μονταζιέρα στα εικαστικά κύτταρα του σκηνοθέτη. Είναι η αλληλουχία των πλάνων, η μουσική τους σύνδεση, τελικά είναι η απομνημόνευση της ψυχής μιας φυλής ανθρώπων, που μοιράζονται στενά τις ανάσες τους, εξαρτώμενοι από τα ίδια σημειολογικά σύμβολα της εμβληματικής πόλης και παρά τις παθογένειές τους, διαισθάνονται την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.Κι όλα αυτά σε τριάντα μόνον λεπτά. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η συνάντησή της με σειρά συμμετοχών και κυρίως βραβεύσεων σε διάφορα, ανά τον πλανήτη, αντίστοιχα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους…

Κώστας Κωνσταντινίδης

Κριτικός Κινηματογράφου μέλος των: Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου