Τζέισον Στέιθαμ: υποστηρίζει την καθιέρωση Όσκαρ για τους κασκαντέρ

tzeison-steitham-foto
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο σταρ των ταινιών δράσης, ένωσε τη φωνή του μαζί με όσους πιέζουν την Αμερικανική Ακαδημία, να καθιερώσει βραβείο Όσκαρ για τους κασκαντέρ.

Οι κασκαντέρ δουλεύουν μπροστά από τις κάμερες αλλά στην ουσία δεν τους βλέπουμε ποτέ. Μπορεί ο σύγχρονος θεατής να έχει εθιστεί στις σκηνές δράσης και να μην του κάνουν ίσως ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά πίσω από αυτές κρύβεται πολλή δουλειά και άνθρωποι που ρισκάρουν διαρκώς τη ζωή τους.

Αυτούς υπερασπίζεται ο Tζέισον Στέιθαμ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vanity Fair για την προώθηση του νέου θρίλερ του «Homefront», το σενάριο της οποίας έχει γράψει ο Σιλβέστερ Σταλόνε. «Νομίζω ότι είναι μια παραγνωρισμένη κατηγορία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός πόσο μεγάλη ευθύνη έχουν αυτοί οι συνεργάτες για μερικές από τις καλύτερες στιγμές στις ταινίες δράσης. Εννοώ ότι όλοι οι κασκαντέρ, είναι στην πραγματικότητα, οι αφανείς ήρωες. Κανείς δεν τους δίνει κάποια φερεγγυότητα. Ρισκάρουν το λαιμό τους. Είναι εντελώς άδικο…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την περιφρόνησή του για όσους ηθοποιούς εμφανίζονται στις σκηνές δράσης με τη βοήθεια των οπτικών εφέ: «Έχεις κάποιον τύπο να κάθεται μπροστά στην πράσινη οθόνη και να αλλάζει το πρόσωπό του υποκρινόμενος ότι αυτός κάνει την επικίνδυνη σκηνή. Για μένα αυτό είναι σαν φάρσα» και πρόσθεσε για τους φίλους του κασκαντέρ: του γνωρίζω αυτούς τους συνεργάτες. Τους προπονώ καθημερινά και είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι».