26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: αυλαία με Ραλφ Φάινς

i-aorati-gunaika-foto
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Την εξωσυζυγική σχέση του Τσαρλς Ντίκενς με τη νεαρή Νέλυ, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη ο Ραλφ Φάινς, στην ταινία «The Ιnvisible Woman» που θα προβληθεί ως ταινία λήξης στο 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (στις 27 Νοεμβρίου, στο Ιντεάλ, ώρα: 20:30).

Στη δεύτερη σκηνοθεσία του μετά τον «Κοριολανό», ο Ραλφ Φάινς, σκηνοθετεί αλλά και πρωταγωνιστεί στο ρόλο του  Ντίκενς, σε ένα βιογραφικό, ερωτικό δράμα που έχει ήδη αποσπάσει θετικές κριτικές στο εξωτερικό. Κινηματογραφική παρτενέρ του είναι η Φελίσιτι Τζόουνς, η οποία στο ρόλο της νεαρής Νέλυ οδηγεί τον κορυφαίο Βρετανό συγγραφέα σε ένα αδιέξοδο πλέγμα διλημμάτων.


Θυμόμαστε τον Ραλφ Φάινς σε χαρακτηριστική εμφάνιση στην κινηματογραφική μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματος του Ντίκενς «Μεγάλες προσδοκίες» (σε σκηνοθεσία του Μάικ Νιούελ). Αυτή τη φορά, ο ηθοποιός επιχειρεί  να μας εισάγει στον συναισθηματικό λαβύρινθο του κορυφαίου συγγραφέα, υφαίνοντας ένα δράμα λεπτών συναισθηματικών αποχρώσεων. Η Κριστίν Σκοτ Τόμας, την οποία είχαμε θαυμάσει στο πλευρό του Φάινς στον «Άγγλο ασθενή», συναντιέται και πάλι μαζί του στη μεγάλη οθόνη, μετά από 17 χρόνια, σε ρόλο-έκπληξη.


Το σενάριο συνυπογράφουν η Άμπι Μόργκαν- γνωστή από τη δουλειά της στις ταινίες «Shame» και «Η σιδηρά κυρία»- και η  Κλερ Τομαλίν, συγγραφέας μιας μπεστ σέλερ βιογραφίας του Ντίκενς. Πριν από την πολυαναμενόμενη προβολή της ταινίας στο Ιντεάλ, θα παρουσιαστεί η τελετή λήξης του 26ου Πανοράματος, με την ανακοίνωση των ταινιών που διακρίθηκαν στο διαγωνιστικό τμήμα. Τιμητικά βραβεία θα λάβουν για την προσφορά τους στον κινηματογράφο ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας και η σκηνογράφος - ενδυματολόγος Αναστασία Αρσένη.


Πληροφορίες: «Τhe invisible woman», ταινία λήξης στο 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, 27 Νοεμβρίου, κινηματογράφος Ιντεάλ, ώρα έναρξης: 20:30.