Κουέντιν Ταραντίνο: έχει στα σκαριά νέο γουέστερν

tarantino-foto
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

O Κουέντιν Ταραντίνο υπόσχεται στο κοινό του άλλο ένα συναρπαστικό γουέστερν.

Στην τηλεοπτική εκπομπή «The tonight show», ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Τζέι Λένο, τα μελλοντικά κινηματογραφικά του σχέδια: «δεν μπορώ να πω πολλά -αλλά θα σας αποκαλύψω κάτι που δεν το έχω πει ως τώρα σε κανέναν: θα πω το είδος της ταινίας με την οποία θα ασχοληθώ: θα είναι γουέστερν».

Μην πάει ο νους σας στο «κακό». Παρά την επιτυχία του «Django ο τιμωρός», ο Ταραντίνο, θέλει να αναμετρηθεί με νέο ήρωα: «Δεν θα είναι σίκουελ του Django αλλά ένα διαφορετικό γουέστερν. Τα πέρασα  καλά όταν γύριζα τον Django και αγαπάω ιδιαίτερα τα γουέστερν. Οπότε, μόλις έμαθα πώς να γυρίζω ένα…. Είναι σαν να λες αφήστε με να κάνω άλλο ένα τώρα που έμαθα πώς να το κάνω».

Οι εικασίες για την πλοκή της νέας του ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή τη φορά θα στραφεί στον John Brown, ο οποίος έμεινε στην Ιστορία επειδή προσπάθησε να ξεκινήσει ανεπιτυχώς μια ένοπλη εξέγερση σκλάβων το 1859. Ο Ταραντίνο είχε αναφερθεί στον John Brown σε παλαιότερες συνεντεύξεις του: «μια ιστορία που θα με ενδιέφερε να κάνω και πιθανότατα θα ήταν μια από τις τελευταίες μου είναι αυτή: ο αγαπημένος μου ήρωας στην Αμερικανική Ιστορία είναι ο John Brown…Ξεκίνησε μόνος του το δρόμο για τον τερματισμό της δουλείας και μάλιστα σκότωσε ανθρώπους για να το πετύχει. Αποφάσισε ότι αν αρχίσουμε να χύνουμε αίμα λευκών, τότε θα αρχίσουν να συλλαμβάνουν το νόημα…».

Υπάρχει ωστόσο άλλη μια ενδιαφέρουσα προοπτική: να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Έλμορ Λέοναρντ «Forty lashes less one». Κεντρικοί ήρωες είναι δύο καταδικασμένοι σε θάνατο, οι οποίοι έχουν μια μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν την ελευθερία τους, συνεργαζόμενοι με τις αρχές. Πρέπει να εντοπίσουν και να συλλάβουν πέντε καταζητούμενους στην πολιτεία της Αριζόνα. Σε λίγους μήνες θα μάθουμε σε ποιο σενάριο τελικά θα στραφεί ο Ταραντίνο.