Κρίστιαν Μπέιλ: θα γλιτώσει από το αυστηρό μοντάζ του Τέρενς Μάλικ;

kristian-mpeil-foto
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ιδιαίτερο σασπένς φαίνεται ότι έχει η συνεργασία του Κρίστιαν Μπέιλ με τον αμερικανό σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ. Ο διάσημος ηθοποιός δεν ξέρει αν θα κοπεί στο τελικό μοντάζ της νέας ταινίας που γυρίζει ο τελειομανής δημιουργός.

Δύο νέες παραγωγές του Μάλικ, είχαν ξεκινήσει πριν ενάμισι περίπου χρόνο με ταυτόχρονα γυρίσματα. Η πρώτη, της οποίας ο τελικός τίτλος δεν έχει ακόμη καθοριστεί, εστίαζε στην μουσική βιομηχανία, ενώ η δεύτερη, το «Knight of cups» διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ. Ο Κρίστιαν Μπέιλ αμφιβάλλει για το αν θα κρατηθούν οι σκηνές που γύρισε για την μουσική ταινία, στην οποία θα πρωταγωνιστούν επίσης ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Ρούνεϊ Μάρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Indiewire,  ο Κρίστιαν Μπέιλ αποκάλυψε πώς ενώ για το  «Knight of cups» βρισκόταν στα γυρίσματα όλη την ώρα, για την άλλη ταινία δυστυχώς  κατέληξε να κάνει γυρίσματα τριών, τεσσάρων ημερών.  Κάτι που ανεβάζει τις πιθανότητες να μην εμφανιστεί καθόλου στο τελικό μοντάζ της μουσικής ταινίας, αφού ο βραβευμένος με Χρυστό Φοίνικα σκηνοθέτης, είναι αρκετά απρόβλεπτος.

«Στον κόσμο του Τέρενς,  σημαίνει ότι δεν πρόκειται να με δεις σε αυτή την ταινία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κρίστιαν Μπέιλ. Είναι γνωστό ότι ο Μάλικ γυρίζει αρκετές αποσπασματικές σκηνές με τους ηθοποιούς αλλά ουσιαστικά δίνει την τελική μορφή της ταινίας του στο μοντάζ. Για παράδειγμα ο Άντριεν Μπρόντι είχε ανακαλύψει με έκπληξη ότι ο ρόλος του είχε μειωθεί αρκετά σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό στην γνωστή ταινία του Μάλικ «Λεπτή κόκκινη γραμμή». 

Στο πολυαναμενόμενο «Knight of cups» συμμετέχουν εκτός από τον Κρίστιαν Μπέιλ,  η Κέιτ Μπλάνσετ και η Νάταλι Πόρτμαν. «Κάνω γυρίσματα για το Knight of cups εδώ και μήνες. Ο Τέρενς έχει πάρει φωτιά. Και οι δύο ταινίες του θα ολοκληρωθούν δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Το πότε όμως δεν μπορώ να σας το πω» διευκρίνισε ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος άφησε να διαφανεί στις δηλώσεις του ότι ο Τέρενς Μάλικ βρίσκεται σε οίστρο… Προς το παρόν εμείς αναμένουμε τη νέα κινηματογραφική εμφάνιση του Κρίστιαν Μπέιλ στην ταινία του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ «Αmerican Ηustle»  που έχει δυνατό πρωταγωνιστικό καστ ( Μπράντλεϊ Κούπερ, Έιμι Άνταμς, Τζέρεμι Ρένερ, Τζένιφερ Λόρενς) και  θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 9 Ιανουαρίου.